Informació general

Covid-19

Es canvia el protocol de les quarantenes tres dies abans de la represa del curs escolar

El Ministeri de Sanitat i les autonomies acorden que el confinament de les classes es faci a partir dels cinc casos positius

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una aula de l'escola La Bòbila
Imatge d'arxiu d'una aula de l'escola La Bòbila | Cedida

La Comissió de Salut Pública va aprovar ahir un canvi en el protocol covid als centres educatius, tres dies abans de la represa del curs escolar i passa a recomanar que s'eliminin les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada de covid-19 o menys de cinc positius. Segons va informar el Ministeri de Sanitat, ahir divendres, només s'haurà de confinar l'aula si hi ha cinc o més casos positius o afectació del 20% o més dels alumnes del grup en un període igual o inferior a set dies. Fins ara, en les etapes d'educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, el confinament de la classe s'havia de fer quan es detectava un positiu. La Comissió de Salut Pública recomana aquesta modificació "amb l'objectiu de garantir la presencialitat".

D'altra banda, el nombra de casos diagnosticats a Cambrils encara no ha tocat sostre. Les darreres dades continuaven donant un increment de casos, que ja se situaven en els 588 pel que fa als darrers 7 dies mentre que en els últims 14 dies pugen a 873. La incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants a Cambrils ara ja és de 2478.02; quan el passat 31 de desembre era de 1607.76. Pel que fa a la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) aquesta se situa en 1.46.

Comenta aquest article