Informació general

Restriccions

La Generalitat vol prorrogar 14 dies més les restriccions vigents, amb toc de queda a 132 municipis

Es manté la limitació de les bombolles, els aforaments, el tancament de l'oci nocturn i la recomanació de teletreballar

Per ACN

Gent a la platja del Cavet, aquest passat divendres 31 de desembre
Gent a la platja del Cavet, aquest passat divendres 31 de desembre | Lluís Rovira i Barenys
El Govern de la Generalitat prorrogarà –a falta de l'aprovació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)– 14 dies més les restriccions vigents, amb toc de queda a 132 municipis. Les mesures, que van entrar en vigor el 24 de desembre, s'havien fixat fins al 7 de gener. L'objectiu d'aquesta pròrroga és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l'ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari. La pròrroga serà aprovada avui pel Procicat, en una resolució que s'enviarà al TSJC.
 
En la reunió d'ahir a la tarda, la comissió delegada de la covid-19 ha actualitzat també la llista de municipis de 10.000 habitants on s'aplicarà la restricció de la mobilitat nocturna. D'aquesta forma s'incorporen Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt i Torroella de Montgrí. A més dels nou municipis illa que ja hi ha en la resolució vigent. La nova proposta inclou, doncs, un total de 132 municipis.

Es manté el toc de queda

La restricció de la mobilitat nocturna es vol continuar aplicant d'1 de la matinada a 6 del matí als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

El tribunal també haurà de decidir si dona llum verda a la limitació de les bombolles, on l'executiu vol mantenir l'escenari actual, amb un número absolut que no superi les 10 persones, tant a l'interior com a l'exterior i tant en l'àmbit privat com en el públic.

Es manté la capacitat del 50% a l'interior de bars i restaurants

Pel que fa a la resta de restriccions que no depenen de l'aval del TSJC, el Govern opta per mantenir la capacitat màxima a l'interior de bars i restaurants en un 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l'aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d'oci nocturn romandran tancats, mentre que l'aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s'aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El teletreball es manté com a prioritari en l'administració de la Generalitat i es recomana fermament en l'àmbit laboral privat.

Comenta aquest article