Cultura

Teatre

La Teca Teatre farà doblet, aquest cap de setmana, amb l'obra «Comèdia negra»

Per Berta Ruiz

Cartell de l'obra "Comèdia negra"
Cartell de l'obra "Comèdia negra" | Cedida

Després de gairebé dos anys sense pujar a l'escenari, La Teca Teatre va estrenar, el passat 25 de desembre a la nit, l'obra "Comèdia negra" de l'autor Peter Shaffer. Aquest cap de setmana, tant aquest dissabte dia 1 de gener com el diumenge dia 2, hi haurà dues noves funcions. Totes dues representacions seran a les 19.30 hores al Teatre del Casal. Encara hi ha entrades disponibles –a un preu de 10 euros– i es poden adquirir en taquilla una hora abans de cada representació. Actualment, es permet un aforament del 70% de la sala.

Un dels membres de La Teca Teatre, Pep Pellicer, ha comentat alguns detalls d'aquesta obra que, en la seva primera representació ja va tenir una molt bona acollida entre el públic assistent. "La gent s'ho va passar bé, es va divertir. No estava ple; la sala estava al 50%, però la gent que va venir va quedar molt contenta" ha valorat Pellicer.

"La trama no és el més important sinó que, d'alguna manera, el més important és l'acció que transcorre amb una il·luminació invertida"

Pel que fa a l'obra, Pellicer ha explicat que "és una comèdia més o menys moderna. És una comèdia típica anglesa amb la particularitat que la trama no és el més important sinó que, d'alguna manera, el més important és l'acció que transcorre amb una il·luminació invertida. Quan representa que l'acció està a les fosques hi ha més llum i quan representa que l'acció té llum s'està a les fosques. L'interès o la gràcia de l'obra és aquest joc de moviments que els actors han de representar: estan a les fosques i s'han de moure per tot l'espai escènic que és com un menjador o una sala d'estar. És un joc de moviments i, moltes vegades, de mímica. Evidentment, la trama també té el seu interès, però gairebé és més important l'acció i el moviment que la trama".

Segons ha afegit Pellicer, "aquesta obra és la que havíem d'estrenar l'any passat; hem estat gairebé dos anys sense poder fer-ho. L'any passat vam estar assajant molt de temps –sobretot online– perquè no ens podíem trobar. A més, ens faltava l'escenari que ara sí l'hem pogut fer i, al final, ens hem decidit portar-ho a terme perquè tot l'esforç d'aquest any surti reflectit a l'escenari".

El repartiment de l'obra és el següent: Pep Pellicer, Roser Costa, Carme Pascual, Joan Ortoneda, Tere Franch, Montse Parra, Pili Palomo i Fina Sendra. La direcció va a càrrec de Tere Franch; la il·luminació va de la mà de Pep Prat; la perruqueria i maquillatge és de Carme Pascual i Tere Franch, mentre que les regidores són Iolanda Berengué, Roser Piqué i Fina Sendra. El vestuari i escenografia és de La Teca Teatre.

Comenta aquest article