Cultura

Solidaritat

Destacada col·laboració de l'artista cambrilenc David Callau a la Marató de TV3 d'enguany: «Per a mi era una manera de produir alguna cosa per ajudar»

L'artista cambrilenc va pintar una catifa i el vestuari del grup Obeses, i va cedir l'escultura metàl·lica d'una ballarina

Per Berta Ruiz

David Callau pintant el vestuari per al grup Obeses i, al fons, la catifa que també va pintar per al plató de TV3
David Callau pintant el vestuari per al grup Obeses i, al fons, la catifa que també va pintar per al plató de TV3 | Cedida

L'artista cambrilenc David Callau va tenir una col·laboració destacada en la darrera edició de la Marató de TV3 celebrada el passat 19 de desembre. Ho va fer amb la cessió de diferents peces artístiques que van aparèixer al plató on es va emetre el programa en directe. Tal com ha explicat Callau a revistacambrils.cat la seva aportació a l'escenografia de la Marató de TV3 va consistir en una catifa pintada amb una circumferència de 5 metres de diàmetre; un vestuari que va pintar per al grup Obeses i una escultura de metall amb la figura d'una ballarina.

David Callau: "El vestuari de TV3 i l'escenografia d'aquesta edició de la Marató anava vinculada amb l'art"

Segons ha explicat l'artista, "com tinc obra a la sèrie 'Com si fos ahir' i al programa 'Planta baixa' de TV3 em van proposar fer alguna intervenció per a la Marató, sense afany de lucre. Evidentment, vaig dir que sí perquè per a mi era una manera més de produir alguna cosa per ajudar i també per sentir i formar part de la Marató. Pel que fa a la catifa, de gairebé 5 metres de circumferència, es va gravar tot el procés creatiu uns dies abans. Vaig estar un parell de dies treballant a Barcelona. Es va fer des de l'entrada al plató a les 9 hores del matí fins gairebé la tarda. Vaig pintar la catifa, es va haver de deixar a reposar i assecar i, mentrestant, també vaig fer els vestits del grup Obeses".

Tal com ha apuntat Callau, "el vestuari de TV3 i l'escenografia d'aquesta edició de la Marató anava vinculada amb l'art. Tot començava com si fos un llenç en blanc o en colors crus i, després començava el color. Per exemple, el grup Obeses va entrar al plató, després del Telenotícies migdia, amb vestits de color cru dissenyats per TV3 i, justament en acabar el TN nit ja sortien amb color. Tot estava inspirat amb els colors de la Marató: colors blaus, grocs, ataronjats... Se'm va demanar que no toqués el color negre perquè no fos agressiu ja que l'edició estava dedicada a les malalties mentals".

A banda, l'artista cambrilenc també va aportar l'escultura en metall d'una ballarina. "Abans de la pandèmia estava preparant una exposició amb el teatre Bolshói de Moscou (Rússia) i, les primeres escultures que estic fent de dansa són a nivell pla, tallades a làser. La peça estar suspesa al plató de TV3. Era la silueta d'una ballarina que són les que ara proposa per a les exposicions que vindran i per quan pugui tornar a Rússia. És la primera escultura en moviment que he fet amb ferro".

Donar a conèixer el seu procés creatiu i les seves peces

A banda de la col·laboració de l'artista cambrilenc també es va comptar amb la participació d'altres com l'artista plàstic Jaume Plensa, la pintora Carme Bassa o el dissenyador Javier Mariscal, entre d'altres. Tots ells van prendre part de forma altruista ja que cap de les seves obres podia ser venuda ni subhastada. "Com artista entregues el teu treball com a ajuda però sense afany de lucre. L'escultura que va cedir en Jaume Plensa torna a casa seva, així com les dels altres col·laboradors. La meva escultura formava part d'una col·lecció privada, mentre que la catifa la tinc jo i formarà part de la propera exposició que faci a Catalunya sobre l'iris d'un ull. Al ser una circumferència representa l'iris d'un ull i serà la primera visió que posi en una de les exposicions; serà un reclam" ha dit David Callau. L'artista s'ha mostrat agraït d'haver pogut formar part d'aquesta darrera edició de la Marató perquè, a més, ha pogut donar a conèixer el seu procés creatiu i mostrar les seves peces tant en pintura com en escultura. "Els mitjans de comunicació teniu una repercussió brutal" ha dit.

Diferents imatges del procés artístic de David Callau (fotos: cedides)

 

Comenta aquest article