Informació general

L'IES Cambrils inicia avui els actes de celebració del seu 25è aniversari

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta, Teresa Camats, José Antonio Corella, Olga Fernández i Ramón García Mateos
Aquest 2007 l'IES Cambrils compleix els 25 anys d'existència i per celebrar-ho s'ha preparat tot un seguit d'actes commemoratius.

El passat divendres es va presentar el programa d'actes a les instal·lacions del mateix institut. A aquesta presentació hi van ser presents, el regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos–, la directora de l'IES Cambrils –Olga Fernández– i els professors José Antonio Corella i Teresa Camats.

El primer en prendre el torn de paraula va ser Ramón García Mateos, que va mostrar-se satisfet de donar a conèixer els actes del 25è aniversari de l'institut, "com a regidor i com a professor, perquè l'institut és com casa meva".

Per la seva banda, la directora de l'IES Cambrils –Olga Fernández– va mostrar-se també molt satisfeta de poder representar tota la comunitat educativa de l'institut i poder inaugurar tot el seguit d'activitats que es presenten de cara als propers mesos. Olga Fernández també va voler aprofitar per fer un breu repàs històric d'aquests 25 anys de l'institut, amb la seva posada en marxa l'any 1982 com a institut municipal –en mòduls prefabricats– com a extensió de l'Institut Martí i Franquès de Tarragona el curs 1984-1985, i fins a la construcció l'any 1990 de l'edifici actual.

Per tancar la seva intervenció, la directora de l'IES Cambrils va destacar "la riquesa humana amb què es compta actualment, tant per l'alumnat, amb 550 alumnes, com pel professorat i personal, amb una qualitat humana i professional molt alta. Sempre reitero que nosaltres som professionals de l'ensenyament, però som professionals vocacionals i estem aquí per ensenyar i per transmetre coneixement i transmetre les nostres experiències, no només a nivell acadèmic sinó també a nivell humà".

Programa d'actes

El coordinador d'aquestes activitats –José Antonio Corella– va explicar alguns detalls del programa d'activitats que es duran a terme durant aquest darrer trimestre i durant el proper curs 2007-2008. Segons va explicar Corella, el principal objectiu d'aquesta celebració és fer participar tothom que al llarg d'aquests 25 anys d'història de l'institut han passat pel centre, tant exprofessors com exalumnes i tots els professors i alumnes que hi ha actualment.

Avui s'inicien els actes de celebració d'aquest 25è aniversari, amb l'acte de graduació dels alumnes de segon de batxillerat, l'entrega d'orles i un espectacle musical i audiovisual. De cara al curs vinent està prevista la presentació del llibre "25 anys de l'IES Cambrils", i amb aquest objectiu es fa una crida a tots els exalumnes que tinguin fotografies, documents o que vulguin escriure algun article. El llibre tindrà dues parts: la primera col·laboracions de professorat i alumnat i la segona part, sobre la història de l'institut.

També amb tot el material que es pugui recollir d'aquests 25 anys d'història es farà una exposició permanent per les instal·lacions del centre i també s'organitzarà una trobada entre professors, exprofessors, alumnes i exalumnes.

Concurs de cartells

Per la seva banda, la professora de l'àrea de visual i plàstica del centre –Teresa Camats– va explicar els detalls del concurs de cartells que també es posa en marxa per celebrar aquest 25è aniversari, sota l'eslògan "25 anys, els primers. IES Cambrils compromesos amb l'ensenyament públic des de 1982". El concurs estarà obert a alumnes del centre i exalumnes que hi vulguin participar i es repartiran dos premis de 200 euros al guanyador de cada categoria. Els cartells guanyadors seran utilitzats durant els diferents actes del 25è aniversari.

Per tancar l'acte de presentació del programa d'actes de l'IES Cambrils, el regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos– va explicar que aquest aniversari "arriba en un molt bon moment per a l'IES Cambrils i en un bon moment per al conjunt de l'educació a Cambrils. Un bon moment per a l'IES perquè s'està iniciant el projecte d'un pla de millora del centre, en col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat, i que podrà inscriure's en un pla d'entorn dins del projecte educatiu de ciutat, per la cohesió i millora general de les activitats educatives a Cambrils".

Comenta aquest article