Informació general

Obres

La Generalitat licita les obres de la rotonda que enllaçarà l'avinguda de l'Esport amb la carretera de Montbrió

Les obres del projecte, que es licita per un import de prop d'un milió d'euros, podrien començar l'estiu de 2022 i tindrien un termini d'execució de sis mesos

Per Redacció

Imatge del plànol de la futura nova rotonda
Imatge del plànol de la futura nova rotonda | Cedida

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha iniciat la licitació de les obres per a connectar la carretera T-312, a l’altura de la sortida de l’autopista AP-7 a Cambrils. En concret, es licita per un import de prop d’1 milió d'euros la construcció d’una rotonda que enllaçarà la T-312 amb l’avinguda de l’Esport i el vial d’accés al nou sector industrial Belianes sud. Es preveu que les obres comencin l’estiu que ve, amb un termini d’execució de sis mesos.

Els treballs que s’impulsen consisteixen en la construcció d’una rotonda per a millorar la connexió de la T-312 –carretera de la Generalitat que uneix Cambrils i Montbrió del Camp–. El giratori permetrà eliminar els actuals girs a l’esquerra i donarà accés directe al parc de Bombers de Cambrils. D’aquesta manera, millorarà la seguretat i la canalització del trànsit en aquest entorn on la T-312 registra 8.800 vehicles diaris.

Connexió amb l'avinguda de l'Esport, el polígon Belianes i l'estació de tren

En aquest àmbit, a més, el municipi preveu la formació de dos vials per a donar servei a nous desenvolupaments; l’avinguda de l’Esport, futur vial de circumval·lació, un nou accés al nord del municipi, l’accés a un nou sector industrial, i la connexió amb la nova estació ferroviària del Corredor Mediterrani.

El nou giratori tindrà 65 metres de diàmetre i 6 ramals de connexió; la calçada serà de 8 metres d’amplada, amb 2 carrils de 4 metres i amb vorals interiors i exteriors d’1 metre. Es mantindrà el carril de connexió entre la sortida de l’AP-7 i l’entrada a l’A-7, de manera que aquest moviment es pugui realitzar directament sense passar per la nova rotonda. A més de la construcció de la rotonda, les obres es complementaran amb les tasques següents:

  • Elements que faciliten el drenatge de la carretera
  • Senyalització horitzontal i vertical
  • Instal·lació de barreres de seguretat i abalisament
  • Enllumenat, plantacions i mobiliari urbà
  • Execució de xarxa soterrada de telecomunicacions

Comenta aquest article