Informació general, Camp

Droga

Es desmantella una plantació de marihuana ubicada en una nau agrícola de Riudoms i es detenen quatre persones

La plantació estava formada per gairebé 800 plantes de marihuana en la fase inicial de creixement, 118 quilos de cabdells i un quilo d'haixix

Per Redacció

Imatge de la plantació de marihuana amb dos dels agents que van intervenir en l'operatiu policial
Imatge de la plantació de marihuana amb dos dels agents que van intervenir en l'operatiu policial | Cedida

Agents de la Guàrdia Civil i de la guàrdia municipal de Riudoms van desmantellar una plantació de marihuana en una nau agrícola ubicada al terme municipal riudomenc i va detenir a quatre persones de nacionalitat albanesa, tres de les quals ja van ingressar a presó sense fiança. La plantació estava formada per gairebé 800 plantes de marihuana en la fase inicial de creixement, 118 quilos de cabdells, un quilo d'haixix i 1.500 euros en efectiu i en aquesta operació policial es va detenir a quatre persones com a presumptes autores d'un delicte de tràfic de drogues i una altre delicte de frau a la xarxa elèctrica.

La investigació s'havia iniciat a meitats d'aquest any 2021 quan un pagès de Riudoms va posar en coneixement de la Guàrdia Civil que quan feia tasques agrícoles en un dels terrenys de la partida del Puig sentia una forta olor de marihuana i que suposava que procedia d'una nau agrícola d'un terreny proper al seu. Per la seva part, als guàrdies municipals de Riudoms també els havia arribat aquesta informació amb la qual cosa els dos cossos policials van acordar continuar les investigacions de manera conjunta. Fruit d'això van poder comprovar l'existència dels elements habituals per al cultiu interior de marihuana com són dipòsits d'aigua, equips d'aire condicionat i extractors d'aire en aquesta instal·lació agrícola. La finca agrícola, a més s'havia ocupat de manera il·legal per a fer aquesta plantació.

Una plantació custodiada per gossos

La finca on hi havia la plantació de marihuana es trobava custodiada per gossos de presa. En el seu interior hi havia una construcció d'una planta que disposava de compartiments com a llocs de residència i vigilància dels cuidadors de la plantació. A part, a la zona del cultiu de la marihuana hi havia una sofisticada instal·lació amb diferents estances per acollir les plantacions en les seves diferents fases de cultiu.

Durant el registre policial es va fer el desmantellament complet de la instal·lació. D'altra banda, per part de la Guàrdia Civil es continua amb la investigació d'aquesta organització criminal pert de trobar possibles connexions internacionals.

Comenta aquest article