Informació general

Habitatge

L'Ajuntament bonificarà fins a un 90% l'import de l'IBI dels immobles gestionats per la Borsa d'Habitatge

Per Redacció

Vista aèria de Cambrils
Vista aèria de Cambrils | Francesc Vidal-Barraquer

Els immobles destinats a lloguer social gestionats per la Borsa d’Habitatge de Cambrils per una durada superior a un any natural tindran una bonificació màxima del 90% de l’IBI. Aquesta condició haurà de ser acreditada per un informe de la pròpia Borsa, que traslladarà al Departament de Gestió Tributària per a la seva inclusió al Padró de l’any següent. 

L’objectiu de la nova mesura, que s’ha inclòs a les ordenances fiscals aprovades ahir dijous pel Ple Municipal, és incentivar a les persones propietàries a posar a disposició de la Borsa d’Habitatge els seus immobles per incrementar així l’oferta de lloguer assequible al municipi. 

Els propietaris i propietàries que tinguin un immoble amb un contracte de cessió vigent i compleixin els requisits hauran de presentar la sol·licitud de les bonificacions de l’1 al 16 de gener a l’Ajuntament de Cambrils. Les persones físiques ho podran fer de manera presencial o telemàtica  mentre que les persones jurídiques ho hauran de tramitar telemàticament. Aquesta bonificació s’ha de sol·licitar expressament.  

Per ampliar la informació les persones interessades es poden posar en contacte amb l’Oficina Local d’Habitatge i l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Les persones que necessitin suport tècnic per realitzar tràmits poden contactar amb l’OAC 360º trucant al 977 79 45 57 o bé enviant un correu electrònic a oac360@cambrils.cat. Aquest servei ofereix acompanyament telefònic i telemàtic per ajudar a instal·lar un certificat digital, a iniciar un tràmit online o bé per resoldre dubtes o possibles incidències en la tramitació electrònica.   

Comenta aquest article