Informació general

Ordenances fiscals

S'aproven definitivament les ordenances fiscals per al 2022

Després del període d'al·legacions, les ordenances fiscals per al proper any congelen les principals figures impositives com l'IBI i la taxa d’escombraries

Per Berta Ruiz

Captura de pantalla de la sessió plenària telemàtica celebrada ahir al matí
Captura de pantalla de la sessió plenària telemàtica celebrada ahir al matí | Cedida

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils va aprovar definitivament, ahir al matí en una sessió telemàtica, les ordenances fiscals per l’any 2022, que congelen les principals figures impositives, com l’Impost de Béns Immobles (IBI) i la taxa d’escombraries. Recordem que l'aprovació inicial es va fer el passat 29 d'octubre. Les ordenances inclouen noves bonificacions en les taxes d’escombraries, així com deduccions de l’IBI de les naus en zona industrial que apostin per l’energia solar, dels habitatges amb instal·lacions fotovoltaiques per alimentar les zones comunes, i dels immobles destinats a lloguer social gestionats per la Borsa d’Habitatge de Cambrils. 

A més, tal com va donar detall el regidor d'Hisenda –David Chatelain– l’equip de govern ha incorporat a l’ordenança número 6 una de les al·legacions presentades –a proposta de JxC– i amplia les bonificacions en la taxa d’escombraries per a hotels amb contenidors internalitzats a altres grans productors de residus en l’àmbit turístic. Els establiments hauran de complir els requisits per a internalitzar els contenidors, que impliquen disposar de l'espai en una ubicació permesa per la normativa urbanística i accessible al servei de recollida. La resta d’al·legacions s’han desestimat perquè no s’ajustaven a la normativa vigent.  

Lluís Abella (JxC): "Trobo a faltar les famoses promeses de l'equip de govern de baixar els impostos; quan agafen les regnes de Cambrils no són capaços de fer-ho"

En el torn de l'oposició, el portaveu de JxC –Lluís Abella– va agrair l'acceptació de la seva al·legació i va comentar que, "estem segurs que obrint aquesta possibilitat al sector dels allotjaments turístics i a grans productors de residus contribuirem fermament a incentivar el reciclatge i provocarem un estalvi per als empresaris". D'altra banda, Abella va afegir que "tal com vaig manifestar al ple d'aprovació provisional, trobava a falta i ho segueixo fent, les famoses promeses de l'equip de govern de baixar els impostos. Quan agafen les regnes de Cambrils no són capaços de fer-ho. Sempre apel·lo a la falta de coherència d'aquest govern. Al govern anterior ens va tocar lidiar amb una pandèmia, vam haver de quadrar números i tot i així vam sortir endavant. Sobre les ordenances que presenten, pràcticament eren ordenances treballades per l'anterior govern, per tant, són iniciades per nosaltres amb algun petit retoc". Des de JxC van votar a favor.

Camí Mendoza (ERC): "Hem plantejat al·legacions que sempre van encaminades a incentivar les energies renovables, l'ocupació i l'habitatge"

Per la seva part, la portaveu d'ERC –Camí Mendoza– va lamentar que no s'hagués acceptat cap de les al·legacions presentades pel seu grup. Segons va dir, "hem plantejat al·legacions que sempre van encaminades a incentivar les energies renovables, l'ocupació i l'habitatge que, per a ERC són temes fonamentals per a la transformació que necessita. Creiem que l'Ajuntament ha de ser part activa en la consecució d'aquests objectius; els convidem a trobar vies, dins de la legalitat, per explorar algunes de les nostres propostes. Si no ens accepten cap de les al·legacions votarem en contra".

L’Apunt

Altres punts aprovats
Altres punts de l’ordre del dia han estat el nomenament de representants de l'Ajuntament de Cambrils a la Mancomunitat per a la gestió integral dels residus urbans i el conveni entre diversos organismes públics i el Museu d’Història de Cambrils per a l’establiment i desenvolupament de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Cambrils.    

Comenta aquest article