Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Restriccions

Suspeses les revetlles de Cap d'Any i els parcs infantils de Nadal a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament ha decidit cancel·lar aquestes activitats i adaptar altres actes a la situació epidemiològica, per evitar concentracions de gent i garantir la seguretat de la ciutadania

Per Redacció

L'Home dels Nassos visitarà l'Hospitalet de l'Infant muntat en un carruatge, com l'any passat
L'Home dels Nassos visitarà l'Hospitalet de l'Infant muntat en un carruatge, com l'any passat | Cedida

Davant l’alta incidència de la Covid-19, les noves mesures restrictives dictades pel Govern de Catalunya i les peticions rebudes dels responsables sanitaris del municipi, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha decidit suspendre les revetlles de Cap d’Any, que havien de celebrar-se el 31 de desembre als pavellons municipals de l’Hospitalet de l’Infant i de Vandellòs; i també els parcs infantils de Nadal, previstos als mateixos espais (el de Vandellòs, per als dies 27 i 28 de desembre a Vandellòs; i el de l’Hospitalet de l’Infant, per als dies 3 i 4 de gener).

Aquestes activitats, que estan incloses a l’agenda d’actes de Nadal del municipi, són les que podien comportar una concentració de gent més gran, per la qual cosa el consistori ha optat per cancel·lar-les.

L’Ajuntament considera que en aquests moments el més important és garantir la seguretat de la ciutadania i per aquest motiu també ha resolt adaptar a la pandèmia les activitats més tradicionals que estan adreçades especialment als infants: la visita de l’Home dels Nassos i les cavalcades dels Reis, tal com ja va fer l’any passat. Així doncs, el 31 de desembre, l’Home dels Nassos tornarà a visitar els nuclis de Vandellòs i de l’Hospitalet de l’Infant muntat en un carruatge, en lloc de fer-ho a peu.

Les cavalcades dels Reis Mags d’Orient seran substituïdes per un format diferent

Les cavalcades dels Reis Mags d’Orient seran substituïdes per un format diferent, que seguirà el mateix patró de l’any passat: segons es preveu, a l’Hospitalet de l’Infant els nens i nenes els podran veure des dels balcons de casa seva (Ses Majestats recorreran el màxim nombre de carrers transitables amb unes carrosses); i a Vandellòs, Masriudoms i Masboquera, els Reis faran el repartiment de regals a la canalla porta a porta, seguint les mesures d’higiene i de seguretat. Més endavant, l’Ajuntament informarà amb més detall de com serà la visita dels Reis Mags.

Pel que fa al patge reial, a l’Hospitalet de l’Infant farà un recorregut amb el trenet turístic pels carrers de la població, el 2 de gener, a partir de les 11 h. I a Vandellòs, arribarà als jardins de Ca la Torre el 28 de desembre a les 18 h. 

Es mantindran els actes culturals

El que sí es mantindrà dins de la programació nadalenca seran els actes culturals, respectant les mesures establertes pel Procicat per evitar la propagació de la Covid-19: aforament limitat, ús obligatori de la mascareta, distància social, etc: les sessions de cinema, la visita guiada a l’Hospital del Coll de Balaguer del 9 de gener, les projeccions del mapping nadalenc a la Plaça Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant i el concert de Reis previst a Vandellòs que ha organitzat el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) per al 6 de gener (s'ha anul·lat el concert pianobar que aquesta entitat havia programat per al 26 de desembre).

L’entitat Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant ha decidit ajornar el concert, que havia organitzat per al 27 de de desembre al Teatre-Auditori de l’Hospitalet de l’Infant.

També es mantindrà la baixada de vehicles sense motor, organitzada per la Colla de Diables de Vandellòs pels carrers del poble els dies 25 i 26 de desembre.

Més informació a l’agenda de la pàgina web de l’Ajuntament: www.vandellos-hospitalet.cat

En cas que hi hagi alguna novetat, es donarà conèixer a través dels nostres canals d'informació. Apel·lem a la responsabilitat individual i col·lectiva i us recomanem seguir les nostres xarxes socials (Facebook i Twitter).