Informació general

Covid-19

S'estableix, novament, l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en els espais exteriors

Per ACN

Imatge d'arxiu de gent passejant pels carrers del Port amb la mascareta posada
Imatge d'arxiu de gent passejant pels carrers del Port amb la mascareta posada | Berta Ruiz
El president del govern de l'Estat, Pedro Sánchez, va anunciar ahir a la conferència de Presidents que el seu executiu estableix de nou l'obligatorietat de la mascareta als exteriors. També ha acordat emetre autoritzacions temporals per permetre la venda a les farmàcies de test d'antígens d'ús professional perquè estiguin a la disposició dels ciutadans. A més, preveu destinar 292 milions d'euros a augmentar el nombre de professionals sanitaris disponibles i millorar les seves condicions laborals, reduint la temporalitat per sota el 8%. També ha anunciat el reforçament dels dispositius amb equips de vacunació de les Forces Armades i que posa a disposició de les comunitats els hospitals de la Xarxa Sanitària Militar.

Intensificació de la vacunació

A més, l'executiu espanyol intensifica el procés de vacunació i estableix com a objectius tenir el 80% de la població d'entre 60 i 69 anys vacunada amb la tercera dosi abans que acabi l'any. També el 80% de les persones d'entre 50 i 59 anys per la setmana del 24 de gener, el 80% dels d'entre 40 i 49 anys per la primera setmana de març, el 70% de nens amb la primera dosi pediàtrica a la setmana del 7 de febrer i el 70% amb la segona dosi pediàtrica per a la setmana del 19 d'abril.

El president espanyol també ha anunciat la contractació de personal sanitari jubilat i prejubilat i l'habilitació per a la contractació de professionals amb títol d'especialista obtingut a estats no membres de la UE.

Comenta aquest article