Informació general

Festival

L'empresa Clipper's Live es farà càrrec de l'organització del Festival Internacional de Música de Cambrils els anys 2022 i 2023

La promotora Oceans Of Fire, organitzadora de l'edició d'aquest passat estiu, ha traspassat al Grup Clipper’s la concessió del FIMC per a les dues properes edicions del Festival

Per Redacció

Concert inicial de la darrera edició del Festival Internacional de Música, amb el grup El Pot Petit
Concert inicial de la darrera edició del Festival Internacional de Música, amb el grup El Pot Petit | Lluís Rovira i Barenys

Clipper's Live, empresa referent en el sector musical, i la promotora Oceans Of Fire S.L. - BR Music Live han arribat a un acord –que ha estat autoritzat per l’Ajuntament de Cambrils–, per al traspàs de la concessió de l’organització del Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC). La promotora del Grup Clipper's organitzarà les dues properes edicions del FIMC (2022 i 2023), amb opció a pròrroga per un any més. Recordem que la promotora granadina Oceans Of Fire havia guanyat el concurs per a l'organització del festival de 2021, 2022 i 2023 –prorrogables a un any més– i, per tant, ja es va fer càrrec de l'edició d'enguany. L'empresa Clipper's Live havia quedat en la segona posició en puntuació del concurs públic.

La 47a edició del festival se celebrarà entre l’última setmana de juliol i la primera quinzena d’agost de 2022 al parc del Pinaret i comptarà amb una programació d’un total 10 espectacles, que inclourà els millors artistes nacionals del moment i fins a tres artistes internacionals. Clipper’s Live ja està treballant en l’elaboració d’un cartell eclèctic i per a tots els públics, que s’anunciarà a finals del mes de gener de 2022. A més, aquesta edició del FIMC també comptarà amb una zona de restauració i food trucks.

L’alcalde,  Oliver Klein, ha explicat que el consistori ha seguit els procediments legals establerts per la normativa vigent per tal d’autoritzar aquesta cessió i que estan contents que una empresa amb la solvència, l’experiència  i el prestigi de Clipper’s Live assumeixi la direcció del Festival Internacional de Música de Cambrils.  

Àmplia experiència en l'organització de festivals

Clipper’s Live compta amb una àmplia experiència demostrada en l’organització de festivals, amb grans esdeveniments d’èxit com ara el Festival de Cap Roig, festival boutique de referència a Catalunya, el Suite Festival al Gran Teatre del Liceu o el Caixabank Polo Music Festival. El president del Grup Clipper’s, Juli Guiu, ha volgut destacar que "estem molt il·lusionats de poder agafar el relleu d’aquest festival històric i oferir al públic de Cambrils una proposta musical variada i de primer nivell, amb els millors artistes nacionals i internacionals del moment". 

Amb més de 46 anys d’història, el festival Internacional de Música de Cambrils és un dels festivals amb més recorregut del país i s’ha convertit en un referent a la zona de Tarragona. Pel seu escenari han passat artistes com Joan Manuel Serrat, Georges Moustaki, Alejandro Sanz, Josep Carreras o el Ballet Nacional de España. 

L’Apunt

Bonnie Tyler, Manel o Camela, alguns dels artistes que van passar per l'edició de 2021

La 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils, celebrada entre els dies 29 de juliol i 14 d'agost, va comptar amb un total de deu concerts. Enguany es reprenia el festival després que l'any passat quedés suspès per la pandèmia i ho feia amb les limitacions d'aforaments i mesures de seguretat per la covid-19. L'empresa organitzadora de l'esdeveniment va presentar un cartell amb diferents estils musicals i per a diferents tipus de públics. La canalla va poder gaudir del concert de El Pot Petit, que va obrir el festival a finals de juliol. Després es van anar succeint les actuacions de Prok, Bonnie Tyler, Stay Homas, Camela, Manel, el Fest 90 Cambrils amb els grups Corona, Snap, OBK&Whigfield; ABBA The New Experience, Richard Clayderman i Orquestra Simfònica del Vallès amb l'espectacle "Concert de Pel·lícula".