Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Comerç

La campanya «Fes-la rodar» deixa un impacte econòmic de més de 220.000 euros a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

D’aquests ajuts de l’Ajuntament per al foment del teixit empresarial del municipi se n’han beneficiat 56 establiments i uns 2.340 veïns i veïnes

Per Redacció

La campanya "Fes-la rodar" ha donat un impuls a les compres de proximitat
La campanya "Fes-la rodar" ha donat un impuls a les compres de proximitat | Cedida

Les targetes moneder que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha lliurat a la ciutadania aquest últim trimestre de l’any han revertit en un impacte econòmic de més de 220.000 euros als negocis locals que es van adherir a segona convocatòria de la campanya “Fes-la rodar” de 2021. A aquests 56 establiments d’equipament personal i de la llar, de restauració i d’alimentació és on des del 25 d’octubre fins al 3 de desembre, els veïns i veïnes beneficiàries d’aquests ajuts per al foment del teixit empresarial local – un total de 2.340 persones, aproximadament- es van poder gastar les targetes, amb què el consistori ha subvencionat la compra de béns i serveis de la ciutadania a aquests negocis.

De les 797 targetes que es van atorgar a les persones físiques i famílies del municipi que complien els requisits establerts a les bases d’aquests ajuts, 747 (el 94% del total) van ser “Targetes Consum 100% Plus”, per a aquelles llars que superaven els valors de renda fixats. Amb aquestes targetes, que tenien un saldo d’entre 100 i 160 euros, el 50% de l’import de la compra anava a càrrec de la targeta; i l’altre 50%, a càrrec de la persona usuària.

Les altres 50 targetes (el 6% del total) van ser “Targetes Consum 100%”, per a aquelles llars municipals en situació de vulnerabilitat. Amb aquestes targetes, amb un saldo que oscil·lava entre els 150 i els 320 euros, el 100% de la compra anava a càrrec d’aquesta targeta moneder.

La regidora de l’Àrea de Promoció econòmica, María José Gómez, ha valorat molt positivament aquesta segona convocatòria de la campanya Fes-la rodar de 2021, no només «perquè s’ha multiplicat gairebé per 2 la inversió de l’Ajuntament, de 116.900 euros, revertida en una activitat de més de 220.000 als establiments adherits; sinó també perquè ha servit per evitar la fuga del consum fora del municipi, per influir positivament en la demanda i per ajudar les famílies i els empresaris i emprenedors locals en aquests moments difícils», segons ha dit.

Una nova convocatòria d’aquests ajuts, a la tardor

En vista de l’èxit de la tercera convocatòria d’aquesta iniciativa (la segona d’enguany) l’Ajuntament preveu obrir l’any vinent una nova convocatòria d’aquests ajuts, a la tardor. Per aquest motiu, recorda als veïns i veïnes que ja tenen la targeta moneder que l’han de conservar (en cas de pèrdua, hauran de demanar un duplicat que tindrà un cost de 10 euros) i anima a aquelles persones que no la van sol·licitar que la demanin quan s’obri la nova convocatòria de subvencions, per obtenir-la de manera gratuïta i poder-se’n beneficiar.

Les targetes moneder va ser una de les mesures que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va posar en marxa l’any passat, per primera vegada, per reduir l’impacte negatiu de la crisi de la COVID-19 en l’economia local i en l’ocupació.