Informació general

Covid-19

La presidenta del Comitè Científic Assessor del Govern de la Generalitat aposta per anul·lar les cavalcades de Reis

En aquesta línia, ha apostat per esperar al 3 o 4 de gener per decidir si el retorn dels nens a les aules s'hauria de posposar, més enllà del 10 de gener

Per ACN

Imatge de la Cavalcada dels Reis Mags d'Orient a Cambrils, el gener de 2020
Imatge de la Cavalcada dels Reis Mags d'Orient a Cambrils, el gener de 2020 | Lluís Rovira i Barenys
La presidenta del Comitè Científic Assessor del Govern, Magda Campins, aposta per anul·lar les cavalcades de Reis perquè implicaran l'aglomeració de molts nens de 0 a 9 anys, on hi ha les incidències més altes de la covid ara mateix. "No seria prudent", ha dit. En aquesta línia, ha apostat per esperar al 3 o 4 de gener per decidir si el retorn dels nens a les aules s'hauria de posposar, més enllà del 10 de gener.
 
D'altra banda, Campins ha defensat que els contactes estrets de positius de covid-19 facin quarantena, estiguin o no vacunats. Campins s'ha alineat així amb el Departament de Salut i s'ha allunyat de la postura de la Comissió de Salut, que ha acordat que no sigui necessària la quarantena entre els vacunats. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que les restriccions anunciades pel Govern van pel bon camí, tot i que ha dit que des del comitè no van proposar el toc de queda ja que hi veu efectivitat en nits assenyalades però no de manera generalitzada. Campins ha afirmat que el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties defensa que la quarantena sigui per a tots els contactes estrets de positius. Ho ha justificat per l'escapament de la nova variant òmicron a les vacunes.

Les mesures que ha pres el Govern estan "ben encarrilades", tot i que el comitè en proposava de més dràstiques

La doctora ha assegurat que les mesures que ha pres el Govern estan "ben encarrilades", tot i que el comitè en proposava de més dràstiques. Entre aquestes, no descarten un confinament estricte en el pitjor dels escenaris. Una situació a la que creu que es podria arribar si no s'aplica cap restricció. Pel que fa al toc de queda, o confinament nocturn, ha explicat que el comitè no l'havia proposat. Campins ha valorat que aquesta pot ser una mesura efectiva en nits assenyalades, com la de Cap d'Any, però ha posat en dubte que ho sigui de manera generalitzada.

Finalment, Campins ha apostat també per accelerar les terceres dosis i ha considerat que ajudaria que els tests d'antígens fossin gratuïts i la gent se'ls pogués fer, tot i que seguint unes determinades pautes.

Comenta aquest article