Informació general

Covid-19

L'Ajuntament torna als plens telemàtics per l'empitjorament de la situació sanitària

Per evitar contagis i no saturar el sistema sanitari, el consistori ha fet una crida a la responsabilitat i la prudència especialment durant les festes nadalenques

Per Redacció

Imatge de la reunió del comitè de coordianció del coronavirus de l'Ajuntament
Imatge de la reunió del comitè de coordianció del coronavirus de l'Ajuntament | Cedida

L’Ajuntament torna a demanar a la ciutadania que extremi les mesures de prevenció davant l’augment general de contagis i en especial l’alt risc registrat a Cambrils segons les últimes dades d’incidència de la Covid-19 per municipis. Concretament, el risc de rebrot a Cambrils se situa en 1.268 punts (per sobre de la mitjana catalana) i el nivell de vacunació a Cambrils és del 71% (per sota del percentatge de població vacunada a Catalunya).  

Per evitar contagis i no saturar el sistema sanitari, el consistori ha fet una crida a la responsabilitat i la prudència especialment durant les festes nadalenques. En aquest sentit, és important reduir la interacció social al mínim de persones, ventilar els espais tancats abans, durant i després d’utilitzar-los, mantenir la distància de seguretat i posar-se la mascareta. A més, cal recordar que a partir d’aquest dijous, s’haurà de fer quarantena si s’és contacte estret d’un positiu tant si s’està vacunat com si no.  

Seguir amb la campanya de vacunació

L’Ajuntament també ha insistit en la necessitat de vacunació de les persones que encara no tinguin la pauta completa. D’altra banda, les persones de més de 60 anys, vacunades amb AstraZeneca i/o immunodeprimides o amb patologies poden demanar cita prèvia per la dosi de record a http://vacunacovidsalut.cat. La vacunació contra la COVID-19 té com a objectiu protegir tota la població del virus per evitar nous contagis, Covid persistent, ingressos hospitalaris o a les UCI, i casos de malaltia greu.

El comitè de coordinació del coronavirus del consistori, reunit ahir, també ha acordat que els propers Plens Municipals, Comissions Informatives i reunions internes de l’Ajuntament seran telemàtiques. Així doncs, el Ple Extraordinari previst pel 23 de desembre a les 11:30 hores es podrà seguir en directe a través del Canal de Youtube de l’Ajuntament de Cambrils: https://www.youtube.com/channel/UCJW-igdmVeGOieH9LxvGcmA.   

L’Apunt

Cambrils, en el llistat de municipis on es vol aplicar el toc de queda

El toc de queda d'1 a 6 de la matinada, que podria entrar en vigor aquest proper divendres, s'aplicarà als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència superior a 250 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies. A més, el govern també demanaràaplicar el toc de queda als municipis anomenats "illa", aquells que estan envoltats per localitats amb una alta incidència. Cambrils és una de les poblacions en les que es preveu aplicar el toc de queda ja que a més de superar els 10.000 habitants la incidència de casos per 100.000 habitants és de 511, en els darrers 7 dies.

Comenta aquest article