Cultura

Literatura

Es presenta el llibre «Llums de far i converses de barana» del vilafranquí Jesús Castillo

Per Redacció

Un moment de la presentació de Jesús Castillo, ahir a la tarda
Un moment de la presentació de Jesús Castillo, ahir a la tarda | Cedida

Ahir al vespre, al Casal popular "El Polvorí" es va presentar el llibre "Llums de far i converses de barana" del vilafranquí Jesús Castillo Prado. Tal com el va presentar l’Ignasi Martí, després d’anys de recopilar textos en un bloc, es tracta del seu primer llibre de relats; un recull on es tracta el desig de desitjar i es fa les grans preguntes sobre la vida. Castillo va explicar com el personatge, el farer, melodramàtic i narcisista, escriu el seus pensaments, com si fos per deixar testimoni de la seva existència.

Va explicar que "Llums de far i converses de barana" és un conjunt de 120 relats breus com a reflexions del protagonista, un faroner –l’autor en diu farer–, a través de converses amb la barana del far o amb Elna, escultura de l’artista igualadina Teresa Riba. L’escriptor va relatar la descoberta d’aquesta escultura i la grata sorpresa de la seva autora quan li va fer saber les sensacions personals que li havia transmès. A la presentació d’ahir va voler compartir amb el públic assistent imatges recollides a l’Instagram de l’autor on es veia aquesta escultura en diferents indrets relacionats amb l’escriptor vilafranquí.

Al final de la presentació el públic assistent va poder adquirir el llibre "Llums de far i converses de barana" que es pot trobar a la llibreria Torrevisca de Cambrils.

Comenta aquest article