Cultura

Música

El tradicional concert de Nadal de la Coral Verge del Camí omple l'Ermita i recapta 545 euros per la Marató de TV3

El conjunt, dirigit per Robert Faltus, va presentar un variat programa acompanyat per un octet de corda i tres solistes

Per Andreu Dalmau

Un moment de l'actuació de la Coral Verge del Camí en el seu concert de Nadal
Un moment de l'actuació de la Coral Verge del Camí en el seu concert de Nadal | Andreu Dalmau

El cicle de tardor de la Cripta de l’Ermita es va tancar, ahir al vespre, amb el tradicional concert nadalenc de la Coral Verge del Camí. El cor dirigit per Robert Faltus va interpretar un programa molt complet acompanyat per un octet de corda, una soprano, un tenor i un baríton. El concert va començar amb la Missa en Sol Major de Franz Schubert, la peça on les cordes van tenir més pes. L’octet, integrat per docents de les escoles de música del camp de Tarragona, va acompanyar, juntament amb la coral, als tres solistes: Júlia Guix (soprano), el Jacob Rifà (tenor) i l’Arnau Segura (baríton). Els tres cantaires van tenir el protagonisme a l’obra de Schubert, però també es van sumar a la coral en les peces posteriors.

La segona part del programa l’integraven nadales i peces eclesiàstiques. Entre elles hi havia les més populars – El desembre congelat o Adeste Fideles – i algunes més desconegudes com Jag Tanker alt mer o Nessiem vám noviny, dues cançons que van posar de manifest el poliglotisme del programa, que va aglutinar fins a 8 llengües diferents.

El públic va gaudir de valent el concert i ho va demostrar aplaudint dempeus a l’acabar el concert. L’Ermita, que s’havia omplert de cambrilencs i cambrilenques, també es va omplir de música com feia dos anys que no passava. Així ho va recordar una de les membres de la coral en un discurs que també va servir per informar de la col·laboració de la Coral amb la Marató de TV3. A la sortida del concert, els assistents van poder deixar els seus donatius per donar suport a la investigació contra les malalties mentals. Concretament, en el concert d'ahir es van aconseguir recaptar un total de 545 euros.

La Coral Verge del Camí repetirà el programa el diumenge 2 de gener al Teatre de Riudecols.

Diferents imatges del concert de Nadal de la Coral Verge del Camí, ahir al vespre a l'Ermita (Fotos: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article