Cultura

Exposició

S'inaugura l'exposició «Calidoscopi» de l'associació La Mar de Pintura a l'Espai El Pati

Per Berta Ruiz

Foto de grup d'alguns membres de l'associació La Mar de Pintura, ahir al vespre, al Centre Cultural
Foto de grup d'alguns membres de l'associació La Mar de Pintura, ahir al vespre, al Centre Cultural | Berta Ruiz

Ahir al vespre, a l'Espai El Pati del Centre Cultural, es va inaugurar l'exposició "Calidoscopi" de l'associació La Mar de Pintura. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde Oliver Klein i dels regidors de l'Ajuntament Joan M. Artigau i David Chatelain. L'associació La Mar de Pintura va sorgir ara fa uns 15 anys arrel d'uns cursos de pintura que un grup d'alumnes va impartir amb l'artista Laura Álvarez Keller. Actualment, el grup està format per una desena de persones que reflecteixen diferents visions del món, amb diferents matisos i una gran explosió de colors en les seves obres.

Un homenatge a Jorge Ferrezuelo

Tal com va explicar una de les integrants de l'associació, Chantal Soenen, a revistacambrils.cat, "nosaltres pintem per lliure i cada any busquem algun tema, aquest any vam agafar el Pop Art, per això presentem aquests quadres tan acolorits. A banda, aquest any també es va decidir que l'exposició portés per títol "Calidoscopi" en record del nostre company Jorge Ferrezuelo, que va morir a finals de 2019. Sempre estava amb nosaltres, era un bon amic i company. Volíem fer alguna cosa en el seu record, un petit homenatge. Vam agafar una pintura seva i tots nosaltres hem fet una altra pintura dedicada a ell ajustant-nos al seu estil. És una forma de dir que sempre el tindrem en el record". Per això, el títol de l'exposició –Calidoscopi– remet a que la vida també va girant i donant voltes i ens ensenya a fluir amb les seves llums i les seves ombres.

El grup La Mar de Pintura no té cap professor al capdavant. Segons va comentar Soenen: "els uns ens ajudem als altres; potser hi ha gent que ha estudiat diferents tècniques. Jo, per exemple, sóc de Bèlgica, i al meu país vaig estudiar en una acadèmia d'art i tinc algunes tècniques; el company Jorge també tenia unes altres. Entre tots ens ajudem i treballem sobre algun tema". El grup es reuneix els dilluns a les 18 hores al Centre Cultural i també els dijous.

D'altra banda, a la mostra també formen part de l'exposició algunes obres dels alumnes de la professora de pintura Laure Álvarez Keller, realitzades durant el curs 2019-2020 i que no es van poder exposar arran de l'inici de la pandèmia.

Diferents imatges de l'exposició instal·lada a l'Espai El Pati (fotos: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article