Informació general

Turisme

Es presenta la plataforma d'indicadors de turisme familiar de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre Tourism Data System 2+

La plataforma dota les destinacions turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre i els seus agents d’un sistema d’informació integrat i innovador

Per Redacció

El centre tecnològic Eurecat, la Diputació de Tarragona i el seu Patronat de Turisme van presentar, ahir, la plataforma d’indicadors de turisme familiar Tourism Data System 2+
El centre tecnològic Eurecat, la Diputació de Tarragona i el seu Patronat de Turisme van presentar, ahir, la plataforma d’indicadors de turisme familiar Tourism Data System 2+ | Cedida

El centre tecnològic Eurecat, la Diputació de Tarragona i el seu Patronat de Turisme van presentar, ahir, la plataforma d’indicadors de turisme familiar Tourism Data System 2+, desenvolupada en l’operació TDS2+ del projecte PECT TurisTIC en Família. La plataforma dota les destinacions turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre i els seus agents d’un sistema d’informació integrat i innovador per a la gestió turística que enfortirà l’especialització sostenible i la competitivitat de les comarques de Tarragona.

La plataforma ha estat desenvolupada pel centre tecnològic Eurecat conjuntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats d’informació i dades continuades en el temps, fins i tot en una part en temps real, per a la gestió de l’activitat turística. Ha estat implementada durant els darrers tres anys en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en Família, liderat i coordinat per la Diputació de Tarragona, i durant els propers mesos s’hi integrarà tot el conjunt de fonts de dades previstes. Aquestes dades provenen de múltiples fonts, ja siguin operacions d’enquesta pròpies o operacions estadístiques existents, registres oficials, xarxes socials, així com també -i aquest punt és el més innovador- dades provinents de tecnologia sensòrica.

La plataforma es posa en marxa en fase pilot

La plataforma es va posar en marxa en fase pilot, ahir, en un acte celebrat a l’Auditori de la Diputació Tarragona, amb la participació de la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza; el diputat delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació, Pere Granados; el vicepresident del centre tecnològic Eurecat, Jaume Ferrús, i el promotor TDS2+ del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, Jaume Salvat. L’acte va ser presentat pel director d’operacions del departament d’Innovació Turística d’Eurecat, Ignacio de las Cuevas.

Aquesta eina analítica "ofereix una completa gamma d’indicadors estratègics, especialment per a les modalitats de turisme de platja, del vi i del patrimoni, que es mostren mitjançant quadres de comandament interactius i que inclouen, entre altres, dades en temps real procedents de sensors instal·lats en diversos espais del territori, que són útils per a la presa de decisions", destacava el promotor TDS2+ del departament d'Innovació Turística d'Eurecat, Jaume Salvat.

El coneixement generat pel Tourism Data System 2+ permetrà fer un pas endavant en la gestió sostenible de les destinacions turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre i contribuirà a donar resposta als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb el seguiment d’aspectes socioeconòmics i d’impacte ambiental de l’activitat turística.

PECT TurisTIC en Família

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar. PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”.

Comenta aquest article