Societat

Nadal

El videomapping «el Nadal de la llum», la novetat més destacada de les festes nadalenques a Cambrils

Pel que fa a la Festa de Reis, es recupera la Cavalcada de Reis pels carrers del municipi i el repartiment de regals del dia 6 de gener, però no es farà la tradicional arribada al Port

Per Berta Ruiz

Presentació de les activitats nadalenques, ahir al migdia, a la Torre del Llimó. D'esquerra a dreta: Josep M. Crusells, Salvador Olivé, Juan Carlos Romera, Oliver Klein i Joan M. Artigau
Presentació de les activitats nadalenques, ahir al migdia, a la Torre del Llimó. D'esquerra a dreta: Josep M. Crusells, Salvador Olivé, Juan Carlos Romera, Oliver Klein i Joan M. Artigau | Berta Ruiz

Cambrils desplegarà, aquestes properes setmanes, un ampli programa d'activitats lúdiques i culturals per dinamitzar les festes nadalenques. Una de les novetats més destacades d'enguany serà "el Nadal de la llum", un espectacle de videomapping que a partir d'avui dimecres transformarà les façanes de la plaça de la Vila i de la Torre del Port. Aquesta activitat i totes les altres que s'han programat es van presentar, ahir al migdia, en una roda de premsa a la Torre del Llimó. Hi van participar l'alcalde Oliver Klein, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, el regidor Joan M. Artigau i dos membres de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle, Salvador Olivé i Josep Maria Crusells.

Per encetar la presentació, l'alcalde va comentar que, "enguany, l'objectiu és donar més vida al carrer durant aquestes festes nadalenques i que Cambrils tingui tots els ingredients" perquè les famílies i els visitants es quedin a Cambrils per gaudir de la seva oferta comercial, lúdica i cultural. Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, va explicar que "la campanya de Nadal és una prioritat per al Departament de Promoció Econòmica" i que s'han esmerçat tots els esforços per dinamitzar aquesta època de l'any.

Videomapping "el Nadal de la llum" a la plaça de la Vila i a la Torre del Port

En aquest punt, Romera va desgranar algunes novetats del programa. La més destacada és la iniciativa "el Nadal de la llum" amb la projecció de videomapping tant a la plaça de la Vila com a la Torre del Port en dues alternatius. Les projeccions de llum i color en 3D transformaran les façanes de la Torre del Port els dies 15, 17, 21, 24, 28 i 30 de desembre, i el 2 i el 3 de gener. A la plaça de la Vila es podran veure els dies 16, 20, 22, 27 i 31 de desembre, i el dia 4 de gener. Es faran tres passis cada dia de les 18.30 a les 19.30 hores.

Es recupera la gran Cavalcada dels Reis Mags, però sense arribada marítima al Port

Pel que fa a la Festa de Reis, tant Salvador Olivé com Josep M. Crusells de l'AAA La Salle, van donar detalls dels actes previstos per enguany i que revistacambrils.cat ja va avançar fa unes setmanes. Tal com van explicar, enguany es recuperarà la gran Cavalcada dels Reis Mags de l'Orient, però no es farà l'arribada via marítima al Port com es feia abans de l'inici de la pandèmia. Ses Majestats i el seu seguici iniciaran el recorregut a les 19.00 hores des del passeig La Salle i seguiran el recorregut pel passeig de les Palmeres, el passeig Miramar, la Rambla de Jaume I i l’avinguda dels Països Catalans fins a la plaça de l'Ajuntament, on es farà la recollida de cartes. Enguany, la desfilada comptarà amb dues carrosses cedides, de forma desinteressada, pel Carnaval de Tarragona.

El dia 5 de gener al vespre i nit, el Palau Municipal d'Esports serà el magatzem reial i, l'endemà 6 de gener, es farà la tradicional repartida de regals i paquets per les cases. Com a actes previs, l'AAA La Salle també organitzarà l'arribada dels Heralds, a les Escales Reials del Mollet del Rec, el diumenge 2 de gener a les 11.30. El dilluns 3 a partir de les 18.00 hores, els patges reials recolliran les cartes a la plaça de la Vila i la plaça de Mossèn Joan Batalla.

63è Concurs de Pessebres

L'Associació d'Antics Alumnes de La Salle també reprendrà, enguany, el 63è Concurs de Pessebres. El jurat visitarà els pessebres des del 27 al 29 de desembre i animen tothom a participar-hi. L'objectiu és preservar la tradició catalana de fer pessebres.

"El Nadal més divertit" de la Unió de Botiguers

D'altra banda, tal com va apuntar Romera, diferents entitats comercials també han programat activitats nadalenques. La Unió de Botiguers de Cambrils (UBC) ha engegat "El Nadal més divertit", instal·lacions d’atraccions infantils en diferents espais del municipi, així com el Concurs d’Aparadors de Nadal per motivar l’ambientació nadalenca als comerços. A destacar també l’exposició "Plastihistòria de la Humanitat" que encara es pot visitar al Centre Cultural. A més, fins el 5 de gener, es podrà gaudir del Carrussel Venecià, instal·lat a la plaça del Pòsit de 12.00 a 20.30h.

També l’Associació de comerciants Vilacentre i La Xarxa del Port s'han fet càrrec, recentment, de l’organització del Mercat de Nadal i la Papanoelada, respectivament. I de cara a les properes setmanes, cal destacar la segona edició del Christmas Garden Market: un mercat de Nadal amb parades de productes locals que queda instal·lat al Parc Samà fins al 5 de gener.

Activitats solidàries

Les festes de Nadal posen un context molt propici a les activitats solidàries. A Cambrils destaquen aquests dies la campanya de recollida de joguines "Cap nen sense joguines" que organitza la UBC; l’encesa solidària per la Marató de TV3 que convoquen els Cagarrieres dissabte 18 a les 18.30 a la plaça de la Vila; i el Tió Solidari que té lloc divendres 24 a les 12.00 al mateix lloc i a les 12.30 a la plaça de l’Església de Sant Pere per recollir aliments de primera necessitat. Aquesta última és una iniciativa de l’Agrupament Escolta i la Guia Gent de Mar i Càrites.

Cambrileja el Nadal

En l’apartat cultural, entre altres activitats, Cambrileja el Nadal programarà actuacions i espectacles de carrer, mentre que els concerts de la Coral Verge del Camí a la Biblioteca (dimarts 21 a les 18.00 hores) i Gideon Tazelaar & Joan Fort Quintet (dissabte 8 de gener a les 20.00 a la Cripta de l’Ermita) posaran la banda sonora al principi i el final de les festes.

Comenta aquest article