Societat

Música

Un cor de l'Escola Rock&Soul actuarà en directe a La Marató de TV3, aquest diumenge, acompanyant la cantant Sílvia Pérez Cruz

L'actuació es farà al Museu Nacional d'Art de Catalunya de Barcelona i interpretaran la cançó "Tot el que em dones tu" que és la versió en català de la cançó "Eso que tú me das" de Jarabe de Palo

Per Berta Ruiz

Integrants del cor de l'escola Rock&Soul que participaran a l'actuació
Integrants del cor de l'escola Rock&Soul que participaran a l'actuació | Cedida

Un cor de l'Escola de Música Rock&Soul de Cambrils participarà, aquest proper diumenge 19 de desembre, en una actuació en directe juntament amb la cantant Sílvia Pérez Cruz, amb motiu de La Marató de TV3. Hi prendran part una desena de persones, entre alumnes i professors del centre cambrilenc, juntament amb el director del cor Mario Olivo i els directors de l'escola Iris Gutiérrez i Erik López. Interpretaran la cançó "Tot el que em dones tu" que és la versió en català de la cançó "Eso que tú me das" de Jarabe de Palo, gravada per Pau Donés poc temps abans de la seva mort.

Segons ha explicat el director de l'Escola de Música Rock&Soul, Erik López, a revistacambrils.cat, l'opció de participar en aquesta col·laboració ha estat "a través de Micky Forteza, el productor de la cançó que interpreta la Sílvia Pérez Cruz al disc de La Marató, i que també havia estat el productor de Jarabe de Palo. Jo havia treballat un parell de vegades amb ell i em va trucar per dir-me que necessitaven un cor per aquest tema. Des de l'escola vam fer una selecció de cantants, juntament amb professors, i estarem aquest proper diumenge actuant en directe. L'actuació es farà al Museu Nacional d'Art de Catalunya de Barcelona i s'emetrà en directe per TV3 des del Museu". Per aquesta actuació, tal com ha comentat López, "TV3 ha fet un desplegament brutal, perquè es farà des d'un terrat, s'han instal·lat grues... És una producció molt potent. Al grup de Cambrils ens vindran a buscar i ens portaran fins a Barcelona". Està previst que l'actuació s'emeti en directe per televisió a les 20.47 hores.

"El fet que ens hagin trucat de TV3 per participar en una producció tant important i estar dins de l'actuació principal, doncs és brutal"

El director de Rock&Soul ha explicat que, "hem fet assajos amb el cor i aquests dies ho seguirem preparant. També ens han enviat uns àudios sobre els què treballem i després els hem d'enviar a l'equip de producció de la Sílvia Pérez Cruz. El mateix diumenge, com estarem allí en les hores prèvies doncs també acabarem de fer els assajos finals".

Erik López s'ha mostrat molt satisfet de poder participar en una actuació tan especial. "Des de l'escola ja hem participat diverses vegades a La Marató per recaptar diners, tant a Cambrils com a d'altres poblacions, però el fet que ens hagin trucat de TV3 per participar en una producció tant important i estar dins de l'actuació principal, doncs és brutal. A més, fer-ho amb la Sílvia Pérez Cruz que ara mateix és una de les artistes més reputades del panorama musical català, doncs per a nosaltres ha estat un regal caigut del cel". Pel que fa a la cançó que interpretaran, López també ha comentat que, "és una cançó molt especial, és el tema en majúscules. Primer per tot allò que suposa i després perquè és una cançó que perdurarà en la història. El Pau era una persona molt emblemàtica i al cançó també ho és".

Comenta aquest article