Informació general

Mobilitat

El Servei Català de Trànsit preveu impartir formació viària a joves conductors de patinets a partir del 2022

Aquesta formació aniria més enllà del coneixement sobre com conduir el patinet i faria especial èmfasi en l'educació viària

Per ACN

La formació es farà als centres educatius
La formació es farà als centres educatius | Cedida
El Servei Català de Trànsit (SCT) té previst impartir formació viària a conductors de patinets i, en general, vehicles de mobilitat personal a partir del 2022. El director de l'SCT, Ramon Lamiel, ha explicat a TV3 que volen impartir formació "intensa" i que això es farà a través de les jornades als centres educatius, però també d'altres iniciatives. Aquesta formació aniria més enllà del coneixement sobre com conduir el patinet i faria especial èmfasi en l'educació viària i en entendre les "implicacions" de conduir un vehicle. D'altra banda, ha explicat que amb l'alliberament dels peatges, vies com l'AP-7, la C-33 o la B-23 han incrementat un 30% el trànsit en dies feiners. L'AP-7 ha registrat també un 20% menys de víctimes mortals el 2021. Lamiel ha concretat que el tipus de vehicle que més s'ha incrementat ha estat el pesat. Això, ha provocat un increment de les congestions. Ha explicat també que hi ha vies on s'ha passat el trànsit d'una altra, com és el cas de la C-17 i la C-33. La primera ha perdut un 40% d'intensitat de vehicles, mentre que la segona n'ha guanyat un 50%.

El director ha afirmat que l'alternativa a aquest increment del trànsit ha de ser el transport públic i una aposta general sobre la mobilitat del país. Sobre si podrien tornar els peatges en el futur, ha afirmat que aquesta no és una competència de Catalunya.