Informació general

Covid-19

La Generalitat demana allargar el passaport covid 15 dies més però de moment no preveu noves restriccions

Els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals reforçaran les inspeccions aleatòries per garantir el compliment del certificat

Per ACN

Imatge d'un cartell sobre l'obligació de portar el certificat de vacunació en un gimnàs
Imatge d'un cartell sobre l'obligació de portar el certificat de vacunació en un gimnàs | ACN (Marta Casado Pla)

El Govern de la Generalitat ha demanat allargar l'ús del passaport covid 15 dies. Tot i això, de moment no preveu aplicar noves restriccions. Els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals es coordinaran per reforçar, a partir de les properes hores, les inspeccions aleatòries per garantir el compliment del certificat covid als recintes on ara és obligatori presentar-lo. El Govern no recomanarà que la ciutadania eviti celebrar àpats durant les festes nadalenques, tot i que la portaveu, Patrícia Plaja va fer una crida, ahir, a "minimitzar riscos". La portaveu va insistir en la importància de la vacunació contra la covid-19. També va advertir que s'han complert les previsions i que s'augura que, en els propers dies, encara augmentin més els contagis i les persones ingressades als hospitals: "A curt termini continuarem a l'alça", va afegir.

Sobre la implementació del passaport covid a la restauració, gimnasos i residències, Plaja va explicar que les inspeccions es faran de la mateixa manera que amb l'oci nocturn. En primer lloc els agents policials fan tasques d'informació i divulgació –la setmana passada–, i a partir d'ara es faran controls aleatoris per garantir-ne el compliment.

Comenta aquest article