Atletisme

Les germanes Maria i Emma Taggi, medallistes amb la selecció catalana al campionat d'Espanya de federacions de cros

Aquest ha estat el primer cop, en la història del club cambrilenc, que es guanyava una medalla a la modalitat del Cros i, a més, per partida doble

L'atleta Maria Taggi en tercera posició de la prova
L'atleta Maria Taggi en tercera posició de la prova | Cedida

Aquest passat diumenge 5 de desembre es va disputar, a Oviedo, el Campionat d'Espanya de Federacions de Cros S-16 i S-18. Un equip de cros té 6 components. Al guanyador/a de la prova se li adjudica 1 punt, al segon/a classificat/da 2 punts i, així, successivament fins al darrer classificat. La classificació per equips s’obté sumant els punts obtinguts pels 4 primers atletes de cada Federació. Guanya l’equip que sumi menys punts. De part del Club Atletisme Cambrils dues han estat les atletes convocades com a integrants de la Selecció Catalana. La Maria Taggi a la categoria S-18 i la seva germana Emma a la categoria S-16. És el primer cop a la història del club de tenir més d’un atleta convocat a una competició d’aquest nivell.

El circuit de cros estava situat al «Centro ecuestre El Asturcón», un centre hípic situat a 15 km d’Oviedo. La pluja caiguda durant tota la setmana va provocar que el circuit estigués ple de fang. A aquest fet cal sumar que el dia de la cursa va continuar plovent de forma feble i que bufava un vent d’intensitat moderada, condicions que van endurir el Campionat de forma notable.
A la categoria S-16 hi havia 103 atletes inscrites. L’Emma es va situar inicialment a meitat del grup. A mesura que avançava la cursa va anar superant atletes fins acabar a la 26a posició, essent la 4a atleta de la selecció en arribar a meta. Amb aquesta posició va contribuir a guanyar la medalla de bronze al Campionat d’Espanya per Federacions.
A la categoria S-18 hi havia 102 atletes inscrites. La Maria va sortir enmig del grup i va anar remuntant posicions fins a situar-se en posicions capdavanteres a mitja cursa. A la segona volta, tot i acusar l’esforç d’avançar posicions en un terreny tant complicat, va poder arribar a la meta en una excel·lent 5a posició, essent la 2a atleta de la selecció en arribar a meta. La gran actuació, tant seva com de les noies de la selecció S-18, va fer que la Maria es proclamés Campiona d’Espanya per Federacions.

Un èxit sense precedents a la història del club. Era el primer cop que es guanyava una medalla a la modalitat del Cros i, a més a més, ha estat per partida doble. La propera temporada, tant la Maria com l’Emma es mantindran a la mateixa categoria. Hi haurà serioses possibilitats d’igualar i, fins i tot, millorar aquests resultats. Les curses estan disponibles per internet a la web " laligasportstv.com ".