Informació general

Polítiques d'igualtat

La tramitació de la targeta de bus i el carnet de la Biblioteca s'adapta als canvis de nom que hagin fet les persones intersexuals i trans

Les persones intersexuals i trans que hagin fet el canvi de nom a la seva targeta sanitària ja poden tramitar l’adequació dels documents

Per Redacció

Imatge de la targeta T-Bus per desplaçar-se en transport públic urbà
Imatge de la targeta T-Bus per desplaçar-se en transport públic urbà | Cedida

L’empresa municipal Aparcam i l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament, amb el suport del Servei Municipal d'Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASiG) de Cambrils, han adaptat la tramitació de la t-bus perquè les persones intersexuals i trans que hagin fet el canvi de nom a la seva targeta sanitària puguin tramitar les targetes del bus urbà amb el nom amb què se senten i s'identifiquen. El carnet de la Biblioteca Josep Salceda i Castells també es pot tramitar amb el 'nom sentit' des del febrer d’aquest any, arrel d’un acord entre el Departament de Treball, Benestar i Famílies i el Servei de Biblioteques de la Generalitat. 

L’adequació dels documents personals de les persones trans i intersexuals, tant menors com majors d’edat a les administracions públiques, està regulada per la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.  

Per tal de poder obtenir la t-bus i el carnet de la biblioteca amb el 'nom sentit', cal prèviament haver canviat el nom a la targeta sanitària. Les gestions necessàries per a tramitar el canvi de nom a la targeta sanitària es fan al Servei d’Atenció Integral (SAI DASiG) i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat és qui expedeix una targeta sanitària nova, juntament amb un certificat acreditatiu de la identitat personal. Ambdós documents permeten acreditar-se oficialment amb el nom sentit i tramitar la resta de carnets i targetes amb aquest nom.   

Per a més informació contactar amb el SAI al telèfon 977.79.45.79 (Ext.2118) o al correu sai@cambrils.org  

Comenta aquest article