Informació general

Salut

L'Ajuntament engega una campanya de prevenció de la Covid-19 als centres educatius

Es divideix en tres eixos amb intervencions al voltant dels instituts, punts d’informació a les entrades i sortides de les escoles i xerrades-tallers dirigits a les AMPA

Per Redacció

Campanya de sensibilització i prevenció de la Covid que s'està portant a terme a les escoles i instituts de Cambrils
Campanya de sensibilització i prevenció de la Covid que s'està portant a terme a les escoles i instituts de Cambrils | Cedida

El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament ha engegat una campanya de sensibilització i prevenció de la Covid-19 als centres eductius del municipi amb la col·laboració de la cooperativa Icaria, dedicada a la creació i gestió de projectes socials i educatius innovadors. La nova campanya, que es va engegar el novembre i s’allargarà fins el febrer, es divideix en tres eixos amb intervencions al voltant dels instituts, punts d’informació a les entrades i sortides de les escoles i xerrades-tallers dirigits a les AMPA, que es reforçaran amb una campanya paral·lela a les xarxes socials. 

El primer eix és una intervenció al voltant dels centres d’educació secundària i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC). L’equip d’educadors/es de Salut s’acostarà als grups de joves mitjançant un joc de preguntes i respostes i un petit joc de rol per conscienciar sobre la importància de la vacunació i de seguir els protocols de salut en cas de ser positiu o contacte estret.

El segon eix situarà a l’equip d’educadors/es de Salut a les entrades i sortides dels centres d’educació infantil i primària. Aquesta intervenció es desenvolupa després de contactar tant amb la direcció del centre com amb les associacions de mares i pares per informar de la presència d’un equip de Salut durant un període de temps concret, durant el qual qualsevol adult i/o infant es pot acostar per resoldre dubtes i informar-se sobre el procés de vacunació en infants.

El tercer eix seran xerrades-tallers dirigits a les AMPA de les escoles i instituts per reforçar la campanya, on les famílies seran informades sobre l’actualitat de la vacunació i podran preguntar tots els dubtes que els hi sorgeixin. 

Campanya informativa a les xarxes socials

De forma paral·lela a la intervenció directa i tenint en compte que les persones destinatàries d’aquesta proposta són majoritàriament joves, es portarà a terme una campanya a les xarxes socials (Instagram de Cambrils Salut i Drets Social i Joventut Cambrils). Es tracta d’una sèrie de publicacions en format, stories, post i reels atractius pel públic jove que tractaran temes d’interès com la conscienciació de la importància de vacunació, desmentir fake news i falsos mites i reforçar la informació sobre protocols a seguir i mesures vigents.

Aquesta campanya respon a la necessitat específica de conscienciar infants i joves, detectada arran de les dades d’incidència de la Generalitat i de la informació qualitativa recollida durant la campanya de sensibilització i informació realitzada durant els mesos d’estiu.  

Els menors de 15 anys presenten una taxa d'incidència més alta

Cal tenir en compte que el grup de menys de 15 anys és el que presenta una taxa d’incidència més alta, com es desprèn dels últims informes tècnics de resum dels casos de la Covid-19 a Catalunya, que emet el Departament de Salut de la Generalitat. L'última onada de contagis de coronavirus que ha afectat sobretot joves. Cada vegada pren més pes l'argument que si no s'estén la campanya de vacunació als infants i adolescents difícilment es podrà tornar als nivells de normalitat que teníem abans de la pandèmia.

Per tot això, la intervenció se centra en dos punts claus: per una banda els i les joves de la ciutat, que representen el percentatge de vacunació més baix fins al moment; i per altra banda els pares i mares dels infants de 6 a 11 anys, que seran els pròxims en ser cridats a vacunar.

L’Apunt

La campanya de sensibilització de l’estiu

Durant l’estiu l’Ajuntament va realitzar una campanya per sensibilitzar i informar sobre les mesures de prevenció apel·lant a la responsabilitat individual amb l’objectiu de frenar la transmissió del virus i garantir la seguretat. La campanya va ser efectiva i va permetre a l’Ajuntament acostar-se a la població per tal de conèixer i donar resposta a les inquietuds i dubtes. 

Així mateix, va servir per recollir dades rellevants (mostra de 526 persones) i poder avaluar l'estat anímic i la voluntat de vacunació de les persones residents a la ciutat i poder proposar unes línies d'intervenció futures com el nou projecte d’intervenció sòcio-educatiu que s’ha iniciat aquest novembre. 

Comenta aquest article