Informació general

Salut

Yolanda Quílez, regidora de Salut: «Animo a tothom que no estigui vacunat a vacunar-se i a complir les recomanacions de 'mans, distància i mascareta'»

La regidora prenia la paraula després que el regidor de JxC, Lluís Abella, posés en dubte el funcionament del comitè municipal del covid

Per Berta Ruiz

Vacunació a la carpa de la zona esportiva, el passat mes de febrer
Vacunació a la carpa de la zona esportiva, el passat mes de febrer | Cedida

"Des d'aquí, animo a tothom que no estigui vacunat a vacunar-se i, sobretot, a complir les recomanacions de rentat de mans, distància i mascareta". Amb aquestes paraules s'adreçava la regidora de Benestar, Salut i Inclusió Social, Yolanda Quílez, a la ciutadania cambrilenca en la darrera sessió plenària del 26 de novembre. Quílez prenia la paraula després que el regidor de JxC, Lluís Abella, posés en dubte el funcionament del comitè municipal del covid. Segons va dir, "l'anterior govern municipal no vam deixar mai d'estar a l'aguait, reunint-nos setmanalment; perquè encara no s'havia acabat la pandèmia i sempre hem pensat que és millor prevenir que curar. Ens poden dir qui ha decidit, en tot aquest temps, les mesures que s'havien d'adoptar? No tot és anar a inaugurar coses, també toca prendre decisions quan toca. Qui va decidir baixar la guàrdia quan la pandèmia encara hi era present?". 

Yolanda Quílez, regidora de Salut: "S'ha iniciat la vacunació de les persones majors de 70 anys –la tercera dosi del covid i la vacuna de la grip– i ara es començarà la vacunació als majors de 60"

La regidora de Salut va explicar que, "aprofitem les noves tecnologies i, des del comitè del coronavirus hem estat en contacte des del minut zero. La primera reunió presencial va ser el 23 de novembre, però hem fet reunions telemàtiques: 13 reunions durant el mes d'octubre i, del 2 al 23 de novembre, cinc reunions més". Sobre la situació actual a Cambrils –segons va dir el 26 de novembre–, "de l'1 al 7 de novembre, hi havia 6 positius; del 8 al 14 de novembre hi havia 29 positius; del 15 al 21 de novembre, hi havia 34". Yolanda Quílez també va explicar que, "s'ha iniciat la vacunació de les persones majors de 70 anys –la tercera dosi del covid i la vacuna de la grip–; ara es començarà la vacunació als majors de 60; i que fa pocs dies, ja s'ha autoritzat la vacunació als nens de 5 i 11 anys".

Oliver Klein: "Em sembla intolerable aquesta expressió, perquè aquí no s'ha baixat la guàrdia"

Referent a aquest tema, l'alcalde Oliver Klein també va voler retreure a Lluís Abella que hagués usat l'expressió de 'qui va decidir baixar la guàrdia?'. Klein va dir, "els demanaria que tinguessin més rigor i en això em poso molt seriós. Em sembla intolerable aquesta expressió, perquè aquí no s'ha baixat la guàrdia. Aquí s'ha despatxat contínuament, tant per part de la regidora com per part meva. Hi havia un canvi de membres del comitè, es va fer directament i s'està treballant. A més, es va emetre un comunicat a la població perquè se segueixin prenent totes les mesures tant a interiors com a fora".

Comenta aquest article