Informació general

Infraestructures

Oliver Klein sobre l'edifici de l'antiga estació: «L'obertura de l'avinguda és més important que qualsevol altre ingredient posat damunt la taula»

El debat sobre el futur de l'edifici de l'antiga estació segueix fent bullir l'olla a les sessions plenàries; el regidor d'Hisenda David Chatelain, per exemple, va qualificar de "decrèpit" l'actual edifici

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de l'edifici de l'antiga estació de tren
Aspecte actual de l'edifici de l'antiga estació de tren | Berta Ruiz

El debat sobre el futur de l'edifici de l'antiga estació segueix fent bullir l'olla a les sessions plenàries. El darrer episodi es va produir al darrer ple del 26 de novembre. Qui va treure el tema va ser el regidor de Junts per Cambrils, Lluís Abella, en el seu torn de precs i preguntes. Segons va dir, "primer va ser el regidor d'Urbanisme, després el regidor d'Hisenda; els dos han manifestat als mitjans de comunicació que hi haurà una partida en el pressupost de 2022 destinada a l'enderroc de l'edifici. Si us plau, senyors de govern, deixin de malgastar els recursos dels cambrilencs que tant ens costen i toquin de peus a terra d'una vegada. Vostès no saben que estem parlant d'un edifici que pertany a Adif? Doncs, suposant que s'arribi a la conclusió –com alguns manifesten per aquí– que aquest edifici ha d'anar a terra, preguem que es demani a la propietat que l'enderroqui, perquè ells són els veritables responsables de deixar l'espai net. Això comportarà que no hi hagi cap cost econòmic per a les arques municipals que paguem tots els cambrilencs i que sembla que a vostès tant els hi fa".

D'altra banda, les preguntes referents a l'antiga estació no es van quedar aquí per part del regidor Lluís Abella. El portaveu de JxC va recordar que, "en el programa electoral de l'NMC es van comprometre a preservar l'edifici de l'antiga estació. Ara, manifesten que anirà a terra. Abans, vostès estaven governant amb ERC i JxC i, ara, ho estan amb PSC, PP i Cs. Ens poden dir què és el realment veritable? O ens tornaran a enganyar a tot el poble com ja van fer en el seu dia? Faran cas del programa electoral o faran cas del que diuen ara? Sembla que vagin navegant d'un costat a l'altre".

David Chatelain: "Hi ha és una decisió d'eliminar un edifici decrèpit, que no té cap interès arquitectònic, no té cap interès cultural més enllà del que cadascú a nivell personal li vulgui donar"

El primer en contestar per al·lusions va ser el regidor d'Hisenda, David Chatelain. Tal com va comentar, "per a mi, malbaratament públic és adquirir un edifici amb deficiències estructurals sense informes, sense una cobertura d'assegurança correcta, i per un valor de 677.000 euros: estem parlant del celler de la Cooperativa Agrícola. Els que ho van promoure, estan aquí! Això sí que és malbaratar. Que em portin aquí els informes que justifiquin els danys estructurals perquè no existeixen. Per tant, aquí, quan parlem de malbaratament públic han de ser clars i concisos i explicar les coses com són. S'està parlant de l'estació com si fos un element aliè al municipi de Cambrils, és veritat que, en tant duri l'explotació, l'edifici pertany a Adif, però també existeixen uns acords posteriors que fan que es produeixi una reversió, una reversió cap al propi ajuntament. Per tant, aquí no hi ha cap malbaratament. El que hi ha és una decisió; una decisió d'eliminar un edifici decrèpit, que no té cap interès arquitectònic, no té cap interès cultural més enllà del que cadascú a nivell personal li vulgui donar".

Oliver Klein: "Hi haurà un espai d'equipaments en aquesta zona que pugui servir com a punt de reconeixement d'aquest passat històric d'aquesta estació"

Per cloure el debat, l'alcalde Oliver Klein també va intervenir. Es va referir a l'estació vella "amb v baixa". Va explicar que l'NMC forma part de l'equip de govern amb una majoria pactada. "Posant a la balança pesa més l'oportunitat d'obrir aquesta avinguda. He dit que hi haurà un espai d'equipaments en aquesta zona que pugui servir com a punt de reconeixement d'aquest passat històric d'aquesta estació. Amb responsabilitat de govern s'han de prendre decisions. L'obertura de l'avinguda és més important que qualsevol altre ingredient posat damunt la taula; ens toca governar, gestionar i prendre decisions".

Comenta aquest article