Informació general

Esdeveniments esportius

Els balls esportius i el Mundialito de futbol, dues grans competicions que es podrien recuperar l'any 2022

Si la situació sanitària acompanya i si s'acaben tancant les negociacions amb els respectius organitzadors, Cambrils tornaria a ser la seu d'aquestes dues disciplines

Per Berta Ruiz

Imatge de la darrera competició de balls esportius disputada a Cambrils, l'abril de 2019
Imatge de la darrera competició de balls esportius disputada a Cambrils, l'abril de 2019 | Cedida

L'equip de govern municipal ja està treballant en la recuperació de dos grans esdeveniments esportius de cara a l'any 2022. Es tracta de la competició de balls esportius i del Mundialito de futbol. Ambdues competicions mouen una gran afluència d'esportistes participants i de públic i, d'ençà de l'inici de la pandèmia de la covid-19, no s'han pogut tornar a celebrar. Per tant, si la situació sanitària acompanya i si s'acaben tancant les negociacions amb els respectius organitzadors, Cambrils tornaria a ser la seu d'aquestes dues disciplines, després de dos anys –el 2020 i el 2021– sense poder-se celebrar. Aquest anunci el feien públic tant la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, com la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, a la darrera sessió plenària del passat divendres arrel d'una pregunta formulada pel portaveu de JxC, Lluís Abella.

Yolanda Burgos, regidora de Turisme: "L'entesa perquè se celebrin els balls esportius l'any 2022 hi és i tot dependrà del pressupost"

Pel que fa als balls esportius, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, va explicar que, "hi estem treballant, ja els hi puc assegurar. Hem tingut una primera presa de contacte amb l'organitzador en la què s'ha manifestat una molt bona entesa. Estem pendents que l'organització ens faciliti dues alternatives pressupostàries amb una quantificació del que correspondria l'esdeveniment per saber en quin nivell de despesa ens podem comprometre. No obstant això, som previsors i, de cara al pressupost de 2022 –tot i que encara no s'ha aprovat–, ja s'ha previst una partida econòmica. Hem fet una quantificació, però tot queda a expenses de saber amb quins patrocinadors i col·laboradors es podrà comptar. Quan tinguem més informació, se'ls facilitarà, però de moment és el que tenim damunt de la taula. L'entesa perquè se celebri l'any 2022 hi és i tot dependrà del pressupost".

Natàlia Pleguezuelos, regidora d'Esports: "Seguim apostant pel turisme esportiu i ja estem en contacte amb l'organització del Mundialito"

Per la seva part, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, va comentar que, "seguim apostant pel turisme esportiu i ja estem en contacte amb l'organització del Mundialito. Si tot va bé quant al tema del covid, la previsió és tornar a fer-ho de cara a l'any 2022". Recordem que l'any 2020, pels volts de la Setmana Santa, estava previst que se celebrés aquest torneig internacional de futbol. De fet, tot estava a punt, però l'esclat progressiu de la pandèmia i l'inici del confinament domiciliari va propiciar la seva cancel·lació.

Comenta aquest article