Informació general

Cooperació

L'Ajuntament dona suport a un projecte contra la violència masclista en zones rurals de Perú

L'ONG Mans Unides, que forma part del Consell Consultiu de Cooperació de Cambrils, està treballant a la regió de Junín

Per Redacció

El projecte actua en la regió de Junín, al Perú
El projecte actua en la regió de Junín, al Perú | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils dona suport a un projecte de Mans Unides per erradicar la violència contra les dones rurals de la regió de Junín (Perú). L'ONG forma part del Consell Consultiu de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària i el seu projecte ha estat un dels seleccionats en la convocatòria de subvencions de l’àrea de Cooperació de l’Ajuntament.

L’objectiu del projecte és la promoció, protecció i respecte al dret a una vida lliure de violència de les dones de Junín. La violència de gènere condiciona el paper d’aquestes dones en el desenvolupament, anul·lant el seus drets econòmics, socials i polítics en igualtat de condicions. És una violació sistemàtica dels drets humans i les llibertats fonamentals. El projecte articula accions i estratègies conjuntes entre societat civil i instàncies públiques per a millorar l’eficàcia de les intervencions en aquesta matèria; desenvolupant competències i actituds, enfortint lideratges i implementant estratègies comunicatives per a l’adopció d’una cultura de respecte als drets de les dones.

Formació a través de tallers, fòrums i concursos de propostes

La iniciativa s’executarà a través de la formació amb tallers, fòrums i concursos de propostes, així com la realització d’estudis d’investigació, l’elaboració de manuals i eines de gestió que complementaran el procés d’intervenció amb els/les beneficiaris/es del projecte. A més, es promouran accions d’incidència a nivell dels governs locals per tal que tinguin en compte les iniciatives que es realitzaran a nivell de comunitats i escoles, respecte a la problemàtica violència i puguin formar part de les activitats. El projecte també inclou fer front a la situació de desnutrició infantil i inadequades pràctiques alimentàries; mitjançant la millora de tres sistemes d’aigua potable, s’ha aconseguit que 184 famílies de tres comunitats tinguin accés a l’aigua de qualitat, assegurant així la pràctica d’hàbits d’higiene. 

El regidor de Cooperació, Juan Carlos Romera, ha afirmat que la lluita contra les violències de gènere és global, de tot arreu i des de tots els àmbits. En aquest sentit, el regidor ha explicat que l’Ajuntament treballa transversalment al municipi amb accions com les Jornades dels Bons Tractes impulsades des del Departament de Polítiques d’Igualtat, però també a altres parts del món com és el cas d’aquest projecte de Mans Unides.   

Comenta aquest article