Cultura

Pintura

L'artista bagenc Lluís Puiggròs mostra aspectes de la quotidianitat en la seva exposició «Naturalment», a la sala Àmbits

L'exposició va ser presentada pel regidor Joan M. Artigau que va definir Puiggròs com un pintor de realisme urbà

Per Lluís Rovira i Barenys

Lluís Puiggròs al costat de la seva obra, ahir, a la sala Àmbits
Lluís Puiggròs al costat de la seva obra, ahir, a la sala Àmbits | Lluís Rovira i Barenys

La sala Àmbits del Centre Cultural acull des d'ahir al vespre i fins el proper 31 de desembre l'exposició de l'artista Lluís Puiggròs que du el nom de "Naturalment". Tal com el mateix Puiggròs va explicar i es va poder comprovar en la mostra de quadres exposats, Naturalment no és uns exposició d'animals ni de natura sinó que l'obra que s'exposa mostra elements i objectes quotidians, "elements que ens envolten i amb els que compartim la vida". Segons l'artista, l'exposició destaca aquests objectes "que creen un caos de vida i transmeten sensacions gairebé oblidades".

L'exposició va ser presentada pel regidor Joan M. Artigau que va definir Puiggròs com un pintor de realisme urbà "on els seus temes volen captar tot allò que li crida l'atenció; grans ciutats, els cotxes, els cels, el detall de l'aigua... i aquest realisme urbà es completa amb temes rurals i de muntanya, sempre amb una tècnica que es mou pels acrílics, olis, tintes, aquarel·les i grafitis". En la presentació es va destacar la trajectòria de Lluís Puiggròs que des de l'any 1993 ha realitzat nombroses exposicions tant individuals com col·lectives a diferents ciutats del món com ara Nova York, Chicago, Aachen (Alemanya) i París. També ha exposat a moltes ciutats catalanes i de l'estat.

Lluís Puiggròs, nascut a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) i resident a Santa Maria de Merlès (Berguedà) té un vincle especial amb Cambrils ja que va participar dues vegades al Premi de Pintura Vila de Cambrils. L'any 1999 va presentar l'obra Cal Xic i va guanyar el tercer premi. Un any després, el 2000, va presentar l'obra Repòs d'estiu i va ser el guanyador del premi local. Des de fa anys, aquest quadre es troba ubicat a una de les parets del despatx d'alcaldia.

L'artista Lluís Puiggròs i el regidor Joan M. Artigau, ahir, a la inauguració de l'exposició / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article