Informació general

Igualtat

25-N: «Les dones no restarem callades, no restarem immòbils; ens volem lliures, respectades, segures i vives, diguem prou als feminicidis!»

La sala de plens de l'Ajuntament ha acollit, aquest matí, l'acte institucional amb motiu del 25-N Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Per Berta Ruiz

Un moment de la lectura d'un manifest per part de dues alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV
Un moment de la lectura d'un manifest per part de dues alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV | Berta Ruiz

La sala de plens de l'Ajuntament ha acollit, aquest matí, l'acte institucional amb motiu del 25-N Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, també inclòs dins de les Jornades dels Bons Tractes –impulsades pel Departament d'Igualtat de l'Ajuntament–. L'alcalde –Oliver Klein– juntament amb tots els regidors del consistori cambrilenc han estat presents en l'acte, així com membres dels cossos policials de la Policia Local de Cambrils i dels Mossos d'Esquadra i la responsable de la Unitat de Violència sobre les dones de la Subdelegació del Govern a Tarragona, Maria Josepa Clavero. També hi han acudit alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV.

Oliver Klein: "Vosaltres, el jovent –i, sobretot, els nois– sou un punt d'inflexió per trencar definitivament amb el masclisme"

Per encetar l'acte, l'alcalde ha adreçat unes paraules: "avui es commemora un dia que no voldríem que existís i, perquè això no només sigui un desig sinó una realitat, el conjunt de la societat tenim un compromís: treballar individual i col·lectivament per construir des de la igualtat de gènere. Aquest compromís ens apel·la a tots els nivells, el polític, l'educatiu, el social i el generacional. I és en aquest aspecte on avui volem incidir. Vosaltres, el jovent –i, sobretot, els nois– sou un punt d'inflexió per trencar definitivament amb el masclisme; un masclisme que destrueix, que destrueix a les dones, però també ens destrueix a nosaltres mateixos com a homes. Avui, teniu la veu".

"Cap maltractament sense resposta, que cap agressió quedi impune"

Tot seguit dues alumnes de l'institut –Arlet Aixalà i l'Abril Campreciós– han pres la paraula per cridar ben fort "prou!" de violència masclista en qualsevol àmbit. "Demanem el compromís de totes les institucions en la tasca permanent d'educar la societat en la igualtat; erradiquem la xacra de qui exerceix el domini per qüestió de gènere; condemnem qualsevol agressió; proclamem amb veu alta i clara 'no restarem callades, no restarem immòbils, les dones ens volem respectades; les dones no volem ser controlades per ningú, ens volem lliures; les dones no volem ser assetjades quan anem soles pel carrer, ens volem segures; les dones no volem viure amb por, ens volem tranquil·les; les dones no volem ser agredides, ens volem vives; cap maltractament sense resposta, que cap agressió quedi impune. Posem punt i final als feminicidis, diguem no, diguem prou!" han llegit.

Després d'aquesta lectura, les regidores dones del consistori han fet lectura del manifest amb motiu del 25-N i la tècnica del Departament d'Igualtat –Mònica Romano– ha fet incís en que cal seguir treballant des de la base i des de l'educació. Finalment, la cantant Mariona Escoda, acompanyada al piano per Andreu Dexeus, ha ofert un breu concert de tres peces.  

la cantant Mariona Escoda, acompanyada al piano per Andreu Dexeus, ha ofert un petit concert de tres peces (foto: Berta Ruiz

 

Comenta aquest article