Informació general

Educació

L'Escola d'Adults Rosa dels Vents commemora els seus 40 anys d'història

Al llarg d'aquest curs 2021-2022 s'aniran organitzant diferents actes per celebrar aquests 40 anys de trajectòria formativa i docent

Per Berta Ruiz

Un moment dels parlaments a càrrec del director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Joan Manel Audí i la inspectora Olga Fernández
Un moment dels parlaments a càrrec del director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Joan Manel Audí i la inspectora Olga Fernández | Berta Ruiz

La sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran va acollir, ahir al vespre, l'acte de celebració del 40 aniversari de l'Escola d'Adults Rosa dels Vents. La commemoració d'aquesta efemèride va comptar amb una representació política del consistori cambrilenc –amb la presència de l'alcalde Oliver Klein–, representants del Departament d'Educació de l'Ajuntament de Cambrils i del Departament d'Educació de la Generalitat, l'actual directora de l’Escola d’Adults –Lídia Utset–, així com exregidors, antics directors, docents, alumnes i famílies.

L'educació i la formació al llarg de la vida

L'acte va ser presentat per la cap del Departament d’Educació –Hortènsia Grau– qui va destacar que un dels principals objectius de l'Escola d'Adults és "seguir oferint a la ciutadania totes les oportunitats, totes les segones oportunitats educatives que garanteixin a les persones la formació necessària per desenvolupar els seus projectes de vida. Amb aquesta intenció celebrem aquest aniversari". Hortènsia Grau va comentar que, al llarg d'aquest curs 2021-2022 s'aniran organitzant diferents actes per celebrar aquests 40 anys d'història.

Tot seguit va fer lectura d'un escrit de l'actual regidora d'Educació –Íngrid Duch– que, per motius d'agenda, es va incorporar més tard a l'acte. Tal com va llegir Grau, "l'Escola d'Adults treballa des de la inclusió, l'equitat i la qualitat i promou oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida per a tothom. Amb aquests objectius, la nostra escola i el paper que desenvolupa tenen ple sentit perquè assegura l'accés en condicions d'igualtat a tots els homes i dones, no només de Cambrils, sinó de tota la comarca".

El torn de parlaments va seguir de la mà del director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Joan Manel Audí qui va reflexionar sobre la importància de l'educació al llarg de tota la vida per tal que la gent pugui fer realitat els seus propòsits. Per la seva part, la inspectora d'Educació –Olga Fernández– també va adreçar unes paraules per lloar la tasca que realitza l'Escola d'Adults Rosa dels Vents. "Aquest és un centre públic que us definiu segons els principis de qualitat pedagògica, de direcció responsable, de dedicació i professionalitat docent, d'avaluació, de preservació de l'equitat i recerca de l'excel·lència". La coordinadora de les Escoles d'Adults –Francesca Jaumà– va fer un repàs històric d'ençà que es van posar en marxa les escoles de formació per a persones adultes i com s'ha evolucionat des d'aleshores.

Una de les primeres escoles de les comarques tarragonines

De fet, l’Escola d’Adults Rosa dels Vents de Cambrils va ser una de les primeres de les comarques tarragonines i destaca per la seva àmplia oferta formativa. Es tracta d’un centre municipal que ofereix a les persones majors de 18 anys una formació reglada i avalada pel Departament d’Educació de la Generalitat, amb l’objectiu que puguin que puguin tornar-se a inserir en el món educatiu o per iniciar-se en l’aprenentatge de llengües i noves tecnologies. A l’Escola d’Adults s’hi imparteixen set formacions en diferents nivells estructurades en tres grans blocs: Ensenyaments Bàsics, Educació per adquirir competències i Educació General i accés al sistema educatiu. Entre els cursos, hi ha el cicle de formació instrumental, el Graduat en educció secundària, l’ensenyament de llengües castellana i anglesa o la formació de Competic. 

Intervenció de la coordinadora de les Escoles d'Adults –Francesca Jaumà–, ahir, al Casal de la Gent Gran (foto: Berta Ruiz)

 

L’Apunt

Activitats del 40 aniversari

La primera activitat de l’aniversari, que ha començat aquest novembre i que s’allargarà fins al juny, és la publicació a Instagram de postals quinzenals en què persones relacionades amb l’escola parlen del seu pas pel centre des de diferents perspectives. En la mateixa línia de difondre la tasca de l’Escola d’Adults, el proper dilluns 29 de novembre la directora, Lídia Utset, serà entrevistada a Ràdio Cambrils, i a la pàgina web (https://www.cambrils.cat/escoladults) es publicaran entrevistes de persones vinculades. 

El programa continuarà el 13 de gener amb la inauguració de l’exposició fotogràfica “L’escola en imatges”, que es podrà visitar fins a l’11 de febrer a l’Ateneu i Centre de Formació l’Estudi. Aquest recorregut per la història de l’escola es completarà amb una altra exposició, titulada “L’Escola en números”, que s’obrirà durant el mes de març i es quedarà a l’Ateneu i Centre de Formació l’Estudi fins al 8 d'abril. Finalment, el 20 de maig se celebrarà la festa del 40è aniversari a la Sala de concerts de l’Ateneu Juvenil.

Comenta aquest article