Cultura

Contes

Els nadons, protagonistes d'una nova sessió de l'Hora del Conte amb la Marta Moli «La Flaps»

En aquesta ocasió, la trobada va tenir lloc a l'Espai El Pati del Centre Cultural i va anar a càrrec de Marta Moli "La Flaps"

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió de contes per a nadons, ahir a la tarda, a l'Espai El Pati del Centre Cultural
Un moment de la sessió de contes per a nadons, ahir a la tarda, a l'Espai El Pati del Centre Cultural | Berta Ruiz

Els nadons més petits de la casa –els de 0 a 3 anys– van ser els grans protagonistes, ahir a la tarda, d'una sessió especial de l'Hora del Conte organitzada per la Biblioteca Josep Salceda i Castells. En aquesta ocasió, la trobada va tenir lloc a l'Espai El Pati del Centre Cultural i va anar a càrrec de Marta Moli "La Flaps" que va explicar el conte "La casa sense teulat".

Per captar l'atenció de la canalla més menuda, tal com va explicar la contacontes a revistacambrils.cat, "utilitzo sons que els estimulen, instruments per captar la seva atenció, cançons i un text amb sonoritat perquè el faig amb rodolins i això agrada molt. També vaig traient molts objectes, ho vaig una mica vistós perquè els nens s'entretingui, que sigui molt visual perquè com són tant petits... El conte té un argument, però ells el que veuen més són els colors, les cançons... potser no acaben d'entendre l'argument però el que interessa és que estiguin distrets".

Actualment, hi ha poca oferta d'aquest tipus d'activitats per a nadons tot i que, tal com va comentar Marta Moli, "poc a poc s'està estenent, sobretot en l'àmbit de les biblioteques i això està molt bé; anar fent coses per als més petitons, perquè anys enrere no es feia res i gairebé tot és a partir dels 3 o 4 anys. És un públic agraït i, sobretot, m'agrada molt que vinguin amb els avis i les àvies perquè quan explico els rodolins sempre m'acaben dient que els hi ha agradat molt; és el millor públic".

Comenta aquest article