Esports

Els atletes locals aconsegueixen 14 medalles en la segona jornada dels campionats territorials a l'aire lliure

Per Pere Ferrando



L'atleta local Sílvia Gutiérrez en la prova dels 1.500 metres obstacles, en què va aconseguir la medalla d'argent
El passat cap de setmana es va disputar a Reus la segona jornada dels campionats territorials a l’aire lliure en les categories aleví, infantil i cadet. 18 atletes del Club Atletisme Cambrils hi van prendre part i van assolir una magnífica estadística: 14 medalles: 6 d’or, 4 d’argent i 4 de bronze.

En categoria cadet, Sílvia Gutiérrez va aconseguir l’or en els 300 metres tanques amb una marca de 49”89 i l’argent en els 1.500 metres obstacles amb una marca de 6’33”82; Alvaro Díez, per la seva banda, va aconseguir l’argent en els 600 metres llisos amb una marca d’1’47”40 i el bronze en el triple salt amb la marca de 10,38 metres.

En categoria aleví, Alba Mena va aconseguir l’or en el llançament de pilota, amb una marca de 21,30 metres; Axel Belnome, també en el llançament de pilota, va aconseguir l’argent amb una marca de 24,32 metres, i Carolina Molina va aconseguir el bronze en el llançament de pilota amb una marca de 19,54 metres.

En categoria infantil, Anastasiia Skrynnyk va aconseguir l’or als 220 metres tanques amb la marca de 35”82 i el bronze en els 80 metres llisos amb la marca d’11”18; Iara Masaguez, per la seva banda, va aconseguir l’or en els 80 metres llisos amb la marca d’11”18; Irati Vidal, va aconseguir l’or als 3.000 metres amb la marca de 24’58”27; Hélene Rodríguez va aconseguir el bronze als 220 metres tanques amb la marca 39”37; Adrià Triviño va aconseguir l’argent als 3.000 metres amb la marca de 24’51”66, i l’equip format per Inés Moya, Laura Gámez, Anastasiia Skrynnyk i Iara Masaguez va aconseguir l’or als relleus 4 x 200 metres llisos amb la marca 2’00”54.

En total, els atletes locals van assolir vora el 20% de les medalles en joc i va ser el millor club de la demarcació en aquest apartat. Gràcies a aquest fet, en la lluita per les medalles els atletes locals s’han situat en segona posició de la classificació general, compartint mèrits amb els atletes del Gimnàstic de Tarragona.

6 rècords de Cambrils

L’estat de forma de les atletes locals és òptim, així ho demostra la consecució de nous rècords de Cambrils. Sis en van ser les protagonistes, ja que un dels rècords correspon a una prova de relleus.

Les més destacades van ser Sílvia Gutiérrez –que va tornar a millorar en més d’1 segon el rècord cadet de 300 metres tanques que havia establert la setmana passada i es va quedar a 39 centèsimes de la mínima de participació als campionats d’Espanya; d’altra banda, va ser la pionera en la finalització d’una cursa d’obstacles femenina– i Anastasiia Skrynnyk –que esmicolava l’anterior rècord infantil dels 220 metres tanques, que tenia precisament la Sílvia, i a més va va col·laborar amb les seves companyes Inés Moya, Laura Gámez i Iara Masaguez a batre el rècord del relleu 4 x 200 que tenien elles mateixes des de la pista coberta–.

Sandra Álvarez, per la seva banda, va establir una plusmarca a nivell absolut a la prova del llançament de martell, apropant-se a la marca mínima de participació als campionats d’Espanya.

D’altra banda, Alba Mena va un nou rècord de Cambrils en el llançament de pilota millorant en 26 centímetres la marca anterior.

10 marques mínimes per participar als campionats de Catalunya

Nou atletes locals van aconseguir deu marques mínimes per participar als campionats de Catalunya: Sandra Álvarez en el llançament de martell, Sílvia Gutiérrez en els 300 metres tanques i els 1.500 metres obstacles, Iara Masaguez en els 80 metres llisos, Anastasiia Skrynnyk en els 220 metres tanques, Oriol Bargalló en els 220 metres tanques, Adrià Triviño en el triple salt, Alba Mena en els 60 metres tanques, Axel Belnome en el llançament de pilota i Carolina Molina també en el llançament de pilota.

Dins de l’estadística també cal afegir que, a més de totes les marques esmentades, es van aconseguir 24 noves millores de marques personals i 10 d’aquestes van entrar dins el rànquing top 10 de tots els temps. Aquest rànquing dóna cabuda a les 10 millors marques de cada prova i cada categoria des de la fundació del club.

Comenta aquest article