Esports

Atletisme

El Club Atletisme Cambrils celebra el seu 12è Campionat Social

La iniciativa, endegada fa catorze anys, va comptar amb la participació de 12 equips, que representava un rècord de participació

Per Pere Ferrando

Foto de grup dels participants al Campionat Social d'atletisme
Foto de grup dels participants al Campionat Social d'atletisme | Cedida

El passat diumenge 21 de novembre, el Club Atletisme Cambrils va organitzar el XII Campionat Social a l’Estadi d’Atletisme. Els dos darrers anys no s'havia pogut organitzar degut a la pandèmia. El reglament deia que s’havien de constituir equips de quatre participants. Cadascun d’ells puntuaria en una de les proves següents: 100 m. llisos, salt de llargada, llançament de pes i 800 m. llisos. Posteriorment, tots els integrants formarien l’equip de relleus 4 x 100 m. llisos. Segons el lloc assolit en cadascuna de les proves, els components dels equips anirien sumant punts. La suma total de totes les proves donaria lloc a la puntuació final.

La intenció d’organitzar aquest Campionat és la convivència dels atletes de totes les categories del Club en un mateix dia. D'aquesta manera els atletes nouvinguts es familiaritzen amb el format d'una competició d'atletisme ajudats pels atletes que segueixen vinculats al Club d'anys anteriors. Tanmateix, s'intenta aconseguir la participació de gent no habitual dins de la pista, com són els pares, mares i familiars dels atletes. En un ambient distès s’intenta que tothom passi una bona estona i, de pas, que els “atletes no habituals” provin les seves habilitats atlètiques per un dia.

La iniciativa, endegada fa catorze anys, va comptar amb la participació de 12 equips, que representava un rècord de participació. Els prop de 50 atletes van mantenir un interessant frec a frec fins a la darrera prova. Tanmateix, la qualitat de les marques va ser molt alta, fins el punt que forces atletes assolien millores de les seves marques personals tot i trobar-se en el començament d’una nova temporada. Fet poc habitual, però que demostra la intensitat de la competició que va estar present durant tot moment al llarg de la jornada.

Lògicament, en un Campionat d’aquestes característiques els resultats van ser el de menys, donat que els atletes competien en una jornada on la convivència va marcar la norma en tot moment.

Comenta aquest article