Informació general

Covid-19

El Govern demana al TSJC ampliar l'ús del certificat covid per a la restauració, els gimnasos i les residències

A l'espera de l'aprovació del TSJC, les noves mesures entrarien en vigor aquest proper divendres, 26 de novembre, i tindrien una vigència de 14 dies

Per ACN

Imatge d'arxiu d'unes terrasses amb gent, al port de Cambrils
Imatge d'arxiu d'unes terrasses amb gent, al port de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, estendre l’ús del certificat digital COVID de la UE als interiors de la restauració, als gimnasos i per accedir a les residències de gent gran com a resposta a l’increment de la incidència del virus dels darrers dies. Els visitants dels residents, si no estan vacunats, se’ls farà un TAR (Test Antigènics Ràpids) abans d’accedir-hi.

El conjunt de mesures s'ha al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, atès que l’ús del certificat COVID requereix l’aval judicial previ. La voluntat de la Generalitat és que aquesta ampliació de l'ús del passaport entri en vigor aquest divendres 26 de novembre, és a dir, dijous a la nit. També es recorda que l’ús de la mascareta és obligatòria a tots els espais interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i en els espais exteriors si no es pot mantenir la distància física interpersonal de seguretat.

Al mateix temps, i com fins ara continuaran vigents, entre d’altres, la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1 h i les 6 h, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22 h i les 6 h. El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques.

 

Comenta aquest article