Societat

Commemoració

L'acte de commemoració del Setge de Cambrils canvia de format, de dia i d'ubicació

L'acte se celebrarà el dissabte 11 de desembre a les 18 h, al pati de la Torre del Llimó; hi haurà torn de parlaments i després un recorregut amb les entitats fins la plaça del Setge per fer l'ofrena floral

Per Berta Ruiz

Elements festius a la commemoració del Setge, el desembre de 2019
Elements festius a la commemoració del Setge, el desembre de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

Una de les grans novetats de la Festa Major de la Immaculada d'enguany serà l'acte de commemoració del Setge de Cambrils de 1640. Aquest any es canvia el format, el dia i la ubicació del mateix. Segons han destacat, aquest matí en roda de premsa, tant l'alcalde Oliver Klein com la tècnica de Cultura –Gemma Massagué– es va creure oportú introduir alguns canvis i es va fer una proposta diferent a l'habitual. Així doncs, l'acte se celebrarà el dissabte 11 de desembre a les 18 hores de la tarda, al pati de la Torre del Llimó –des de fa molts anys s'havia fet en diumenge i en horari de matí–. L'acte institucional de parlaments anirà a càrrec de la rectora de la URV –Maria Josep Figueras– i l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein. Després es farà la lectura del poema "L'ombra de Jacint Vilosa" de Ventura Gasol, a càrrec del rapsoda Josep M. Puig i Baiget, acompanyat per la música al violoncel d'Olga Prats Garriga. També hi haurà l'actuació de la Coral Verge del Camí.

Tot seguit, les autoritats presents i les entitats festives cambrilenques –Ball de Bastons, la Colla Gegantera Tota l'Endenga i els timbalers de la Farnaca i el Ball de Diables– iniciaran un recorregut des de la Torre del Llimó fins la plaça del Setge, on es farà l'ofrena de les corones flores i es cantarà el Cant dels Segadors. En cas de pluja, l'acte es traslladaria a la sala de plens de l'Ajuntament.

L'any passat, l'acte es va fer en format virtual

Recordem que l'acte de commemoració del Setge de l'any passat va tenir un format molt diferent. Aquest va ser virtual i emès a través de les xarxes socials de l'Ajuntament. Les intervencions de l'acte commemoratiu –tant del periodista i divulgador històric d'Enric Calpena com de l'aleshores alcaldessa Camí Mendoza– havien estat enregistrades amb anterioritat. El dissabte previ al matí es va fer l'ofrena de flors al Portal a càrrec de l'aleshores alcaldessa i l'aleshores regidora de Cultura, Cinta Ballesté, acompanyades per la pubilla i l'hereu de Cambrils.

Comenta aquest article