Cultura

Concert

Concert íntim de Lia Sampai a la Cripta de l’Ermita

La cantautora catalana va presentar el seu disc “Amagatalls de llum” acompanyada a l’escenari pel guitarrista Adrià Pagès

Per Andreu Dalmau

Lia Sampai, acompanyada d'Adrià Pagès a la guitarra, ahir, a l'escenari de la Cripta de l'Ermita
Lia Sampai, acompanyada d'Adrià Pagès a la guitarra, ahir, a l'escenari de la Cripta de l'Ermita | Andreu Dalmau

La cantautora Lia Sampai va presentar ahir a La Cripta de l’Ermita el seu últim projecte, “Amagatalls de llum”, juntament amb el guitarrista Adrià Pagès. Junts formen un duo íntim i dolç que inundà la sala amb unes lletres plenes de veritat i sentiment. Com ella mateixa va explicar durant el concert, Lia Sampai té un vincle especial amb Cambrils ja que ha passat nombrosos estius al municipi. Algunes de les seves cançons estan inspirades en les platges cambrilenques.

A la discografia de Sampai també trobem cançons que beuen de la literatura catalana. Les lletres de les cançons “Orfeu” i “Flor caminaire” neixen dels textos de Joan Vinyoli i Mercè Rodoreda. No obstant, les millors cançons de Sampai son aquelles que parlen del territori, de la vida, dels seus amics i familiars i d’experiències com la mort de la seva àvia. Tot plegat presentat amb un estil molt líric, amb el falset com a protagonista i amb la guitarra – espanyola o elèctrica – de l’Adrià com a únic embolcall.

Sampai va recordar al públic que, si volen donar suport al seu projecte, té un Verkami on pot rebre donacions. Segons la cantautora estan intentant “picar a moltes portes” per exportar el seu projecte el màxim possible. En aquest sentit, l’artista va voler agrair al Festival Accents l’oportunitat de participar en el seu cicle. Sampai va interpretar cançons del seu darrer àlbum, però també del seu primer treball: “La Fada Ignorant”. Abans de marxar, va voler dedicar la cançó “La caixeta” al públic i després dels reiterats aplaudiments, va tancar el concert amb “Astronautes”.

La propera cita a la Cripta de l’Ermita és el concert d’Astrid González, el diumenge 5 de desembre. L’entrada costa 5€ i es pot adquirir a entradium.com.

Comenta aquest article