Informació general

Obres

S'obre al pas la passarel·la de vianants sobre la riera d'Alforja dos anys després del seu ensorrament

La rierada que es va produir el 22 d'octubre de 2019 es va endur aquest pont i la seva reconstrucció ha tingut un cost de 64.000 euros

Per Redacció

Imatge de la passarel·la reconstruida
Imatge de la passarel·la reconstruida | Cedida

La passarel·la de vianants sobre la riera d’Alforja es va obrir, ahir, després de les obres de reconstrucció impulsades pel Departament de Serveis Generals de l’Ajuntament. Aquest pont de vianants que uneix el Parc del Pinaret amb el barri de Nou Cambrils –a l'alçada del carrer de Rosa Sensat i la comissaria de Mossos d’Esquadra–, es va ensorrar amb el fort aiguat del 22 d’octubre de 2019.

Les obres han anat a càrrec de l’empresa Obres i Serveis Curto SL. per un import de 64.000 euros (més IVA).  El projecte ha consistit en la reconstrucció de la pilastra del marge esquerre, la reconstrucció dels dos trams de tauler, i la reposició de les baranes i els serveis afectats. En canvi, s’han pogut mantenir les escales i rampes d'accés, la pilastra del marge dret i el corresponent tram de tauler. A més, amb la finalitat d’evitar que la passarel·la es pugui tornar a ensorrar a causa del corrent de les aigües, el projecte ha inclòs una fonamentació profunda. 

Finalment, l’actuació també servirà per substituir i reforçar l’enllumenat. Per una banda, a l'accés a la passarel·la pel marge esquerre, se substituirà el projector de vapor de sodi muntat sobre una columna d'un punt de llum de l'avinguda d'Adelaida per un altre de tecnologia Led de 120W més eficient. Per l’altra, es muntaran dos projectors més al marge dret sobre les dues columnes d'enllumenat del vial de Charles Robert Darwin, properes a la passarel·la i connectats als punts de llum existents.  

Imatge de les obres de reconstrucció

 

Comenta aquest article