Cultura

Literatura

El Club de Lectura Adult de la Biblioteca aborda la proposta literària d'Eider Rodríguez i el seu llibre de contes «Un cor massa gran»

En aquesta ocasió, l'activitat estava emmarcada dins de les Jornades per als Bons Tractes i, per això, es va comptar amb la presència d'Ester Enrich, membre del col·lectiu Fridas Feministas

Per Berta Ruiz

Un moment de la trobada del Club de Lectura Adult de la Biblioteca, ahir a la tarda, al Centre Cultural
Un moment de la trobada del Club de Lectura Adult de la Biblioteca, ahir a la tarda, al Centre Cultural | Berta Ruiz

El Centre Cultural va acollir, ahir a la tarda, una nova sessió del Club de Lectura Adult de la Biblioteca Josep Salceda i Castells. En aquesta ocasió, l'activitat estava emmarcada dins de les Jornades per als Bons Tractes del Departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament i, per això, es va comptar amb la presència d'Ester Enrich, membre del col·lectiu Fridas Feministas de Tarragona. De fet a l'inici de l'acte, la bibliotecària Rosana Andreu va explicar que els havia proposat fer aquesta activitat al col·lectiu i, concretament, a Ester Enrich qui és escriptora, professora de l'escola d'escriptura de Tarragona i també de l'Ateneu de Barcelona. Des de Fridas Feministas es va proposar la lectura del llibre Un cor massa gran, d'Eider Rodríguez.

Col·lectiu Fridas Feministas de Tarragona

Abans d'entrar en matèria i comentar la lectura, Ester Enrich també va aprofitar l'ocasió per explicar qui són i què fa el col·lectiu Fridas Feministas. Segons va explicar, "som un col·lectiu feminista de Tarragona, però procurem fer activitats i tallers arreu de la província. Vam començar a existir de forma informal, cap a finals de 2017, però ens vam constituir com a col·lectiu, el febrer de 2018. Fridas Feministas no és un col·lectiu que vingui d'un grup format prèviament o d'un grup polític; som diferents persones que compartíem i compartim inquietuds vers la situació de la dona i va sorgir de forma espontània. Te n'adones de tots aquells temes visibles o invisibles pels quals s'ha de lluitar. Volem promoure la idea de feminisme com a idea d'igualtat; d'empoderar-nos les unes amb les altres i fer un camí des de la sororitat". A més, per aquest proper dissabte 20 de novembre, Fridas Feministas organitzarà la primera Jornada Feminista de Fridas, des les 12 hores del migdia a les 00 hores de la nit. Hi haurà un ampli ventall d'activitats des de xerrades, tertúlies, tast de vins, etcètera.

Comentari de l'obra "Un cor massa gran" d'Eider Rodríguez

Sobre la lectura proposada –Un cor massa gran, d'Eider Rodríguez–, Ester Enrich va comentar que l'autora és una feminista del País Basc i professora d'universitat. Tal com va comentar, "són contes que parlen de situacions quotidianes, però amb una mirada poc habitual; transmet un llenguatge amè, molt entenedor i molt clar, però deixa entreveure un conflicte i posa l'emoció a flor de pell". Un cop llançada aquesta idea inicial, els membres del Club de Lectura van encetar una amena tertúlia sobre l'obra: si els havia agradat o no, sobre les temàtiques dels contes, l'estil literari que utilitza l'autora, els finals oberts que deixa, l'ambigüitat dels personatges,...

Comenta aquest article