Cultura

Cinema

El cinema Rambla acull la projecció i posterior col·loqui de la pel·lícula «Les dues nits d'ahir»

Acte Cambrils va organitzar, ahir al vespre al cinema Rambla de l'Art, aquesta projecció que va comptar amb la presència d'un dels directors i del cap de fotografia de la pel·lícula

Per Lluís Rovira i Barenys

Ignasi Àvila, Pau Cruanyes i Mònica Cambra, ahir, al cinema Rambla de l'Art
Ignasi Àvila, Pau Cruanyes i Mònica Cambra, ahir, al cinema Rambla de l'Art | Lluís Rovira i Barenys

Acte Cambrils va organitzar, ahir al vespre al cinema Rambla de l'Art, la projecció de "Les dues nits d'ahir", una pel·lícula escrita a vuit mans per quatre joves sorgits de la Universitat Pompeu Fabra, dos dels quals van ser presents a la projecció per tal de fer-ne la presentació i participar en el posterior col·loqui amb el públic, que va estar conduït per la cineasta cambrilenca Mònica Cambra.

"Les dues nits d'ahir" és una pel·lícula feta per gent jove i que retrata les vides de gent jove. Es tracta de la reacció de tres joves davant la pèrdua d'un amic i la seva manera erràtica i poc meditada d'afrontar aquesta situació. El guió és obra de quatre persones (Eudald Valdi, Pau Cruanyes, Ignasi Àvila i Gerard Vidal) i tot plegat va sorgir com a treball de final de grau dels estudis universitaris que cursaven a la UPF. Ahir al vespre Ignasi Àvila i Pau Cruanyes van ser presents a la projecció i van explicar a revistacambrils.cat com s'havia gestat aquest primer treball cinematogràfic dels quatre amics, "hem fet de guionistes i de productors i més tard, a l'hora de rodar, el Pau i el Gerard s'han encarregat de la direcció, l'Eudald de la producció i l'Ignasi, de la fotografia". La pel·lícula es va gestar l'any 2017 com a projecte de final de grau, "un cop vam tenir el guió la vam començar a produir amb una productora que ens va ajudar i amb l'ajut d'un verkami. L'any 2018 i 2019 la vam estar rodant i muntant fent el sistema de prova error, és a dir, rodàvem una mica, muntàvem, reescrivíem i miràvem el que funcionava i no".

Premiada al Festival de Màlaga

La pel·lícula s'havia d'estrenar el març de 2020 però va arribar la pandèmia i l'estrena es va ajornar fins l'agost, al Festival de Màlaga, on el film es va endur dos premis, "això ens va aixecar la moral. Després vam estar a dos festivals més petits, a Lleida i a Tarragona, i vam estrenar a cinemes de Barcelona, Madrid, Andorra, València,...fent així la feina gran de distribució i de difusió. I més tard, ha estat passant per cine-clubs; el mes passat vam estar al cicle Gaudí i la pel·lícula s'ha projectat a 90 pobles de Catalunya". Davant el públic cambrilenc, els dos cineastes van explicar detalls de la pel·lícula, del treball dels joves actors i de tot el que envolta la producció d'un llargmetratge. En aquests moments els quatre companys de carrera ja han començat a treballar en el guió del que ha de ser el seu segon llargmetratge però com ells mateixos van dir, "encara està molt verd".

Comenta aquest article