Cultura

Cinema

La Rambla de l'Art celebrarà el Dia Internacional del Cinema Europeu, demà, amb la projecció de «Quién lo impide»

Per Redacció

Cartell de la pel·lícula "Quién lo impide" del director Jonás Trueba
Cartell de la pel·lícula "Quién lo impide" del director Jonás Trueba | Cedida

Aquest diumenge 14 de novembre tindrà lloc la cinquena edició de l'European Arthouse Cinema Day, organitzada per la CICAE en col·laboració amb Europa Cinemas. Des de l'any 2016, més de 600 cinemes a 40 països participen cada any amb estrenes, pel·lícules infantils o clàssics de la història del cinema europeu. Al costat d'aquestes projeccions hi ha debats, còctels i exposicions fent del seu programa tan variat com ho són els mateixos cinemes d'art i assaig. Aquest any, la Rambla de l’Art-Cambrils s’hi vol afegir amb una projecció molt especial del director Jonás Trueba, "Quién lo impide".

"Quién lo impide" és una crida a transformar la percepció que tenim sobre l'adolescència i la joventut; la d'aquells que van néixer a principis del segle XXI i s'han fet més grans el 2020; els que ara semblen culpables de tot alhora que veuen minvades les esperances. Entre el documental, la ficció i el pur registre testimonial, els joves adolescents es mostren tal com són però com poques vegades els veiem o ens deixen veure'ls: aprofitant la càmera de cinema per mostrar el millor de si mateixos i tornar-nos la confiança en el futur; des de la fragilitat i l'emoció, amb humor, intel·ligència, conviccions i idees. Perquè la joventut que ens parla d'amor, amistat, política o educació no parla només del que és seu, sinó del que ens importa sempre, a qualsevol edat. "Quién lo impide" és una pel·lícula sobre nosaltres: sobre el que vam ser, el que som i el que seguirem sent.La pel·lícula ha estat guardonada amb el premi Feroz a millor pel·lícula i amb el premi internacional de la crítica al Festival de San Sebastián. També va obtenir una Concha de Plata per tots els actors de repartiment que apareixen a la pel·lícula.

La projecció començarà a les 11 hores i va dirigida a tots els públics tot i que tindrà un preu especial pels joves de fins a 21 anys de 4,5 euros.

Comenta aquest article