Informació general, Esports

Instal·lacions esportives

En marxa els treballs de substitució del paviment del pavelló 1 del Palau Municipal d'Esports

L'Ajuntament ha encetat una bateria de millores al pavelló 1 i un canvi de l'enllumenat als dos pavellons; renovació de la maquinària dels gimnasos del pavelló i de la pista d'atletisme, així com la construcció d'un porxo

Per Berta Ruiz

Treballs de col·locació del nou paviment del pavelló, aquest matí
Treballs de col·locació del nou paviment del pavelló, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils ha iniciat, aquesta setmana, diverses obres de millora a diferents instal·lacions esportives municipals com són el pavelló 1 del Palau Municipal d'Esports, el gimnàs de la pista municipal d'atletisme i, properament, el gimnàs del Palau Municipal d'Esports amb una inversió total de 278.295,58 euros.

Substitució del paviment del pavelló 1

Durant tota aquesta setmana, del 8 al 14, s'ha tancat l'accés al pavelló 1 perquè s'està fent la reposició de l'antic paviment per un paviment sintètic de PVC. El paviment que hi havia fins ara es va canviar l'any 1996 substituint l'antic parquet. Aquest espai és utilitzat per les entitats de futbol sala, handbol i bàsquet. Segons ha explicat la regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– a revistacambrils.cat, "aquest paviment ja estava malmès i feia anys que no s'havia canviat". Aquesta actuació té un pressupost de 39.511,80 euros (més IVA).

Impermeabilització de la coberta del pavelló 1 i instal·lació de cortines monotoritzades

D'altra banda, tal com ha dit Pleguezuelos, "farem la impermeabilització de la coberta del pavelló 1 –uns 800 metres quadrats– perquè hi havia queixes de goteres. Es netejarà la superfície, s'arreglaran les imperfeccions i es canviarà per un revestiment nou". En aquest cas, el pressupost és de 17.385 euros, tot i que encara està pendent d'adjudicació. En aquest mateix pavelló es canviaran les cortines actuals manuals per unes de monotoritzades –de plegat mecànic i horitzontal– i serviran per separar la pista en diferents espais, deixant l'espai esportiu lliure d'elements. Aquests treballs tenen un cost de 14.891,60 euros (més IVA).

Natàlia Pleguezuelos: "Aquestes millores eren coses que demanaven les entitats"

Al llarg d'aquesta setmana, els entrenaments de les entitats esportives que fan ús del pavelló 1 s'han reubicat en diverses pistes dels patis de les escoles. La regidora ha comentat que "aquestes millores eren coses que demanaven les entitats; la distribució dels entrenaments d'aquesta setmana ha anat cordial i molt bé. La setmana vinent ja estaran enllestits els treballs".

Canvi de l'enllumenat dels dos pavellons per il·luminació LED

D'altra banda, també es canviarà l'enllumenat dels dos pavellons –tant el pavelló 1 com el pavelló 2– per il·luminació LED. Segons Pleguezuelos, "amb l'objectiu d'estalviar i en pro de l'eficiència i la sostenibilitat". Cal destacar que l'enllumenat actual del pavelló 2 és l'original des de la seva inauguració, instal·lat l'any 1995, i té un consum elevat. El del pavelló 1, tot i que es va substituir l'any 2009, presenta incidències de forma habitual i alguns es fonen contínuament. La substitució de tot l'enllumenat del Palau Municipal d'Esports permetrà un major estalvi energètic i també una millora de la pràctica esportiva. El seu pressupost –a falta d'una empresa adjudicatària– és de 39.995,90 euros (més IVA).

Renovació de la maquinària del gimnàs del Palau Municipal d'Esports

Un altre dels punts d'actuació seran les millores al gimnàs del Palau Municipal d'Esports on es canviarà i es renovarà tota la maquinària per maquinària nova. L'any 2015 es van renovar 12 màquines cardiovasculars i actualment, calia renovar el parc de màquines isotòniques i de pes lliure que ja daten de l'any 2004. Amb aquesta renovació s’actualitza el gimnàs municipal. Per a dur a terme els canvis es compta amb un pressupost de 86.784,00€+IVA.

Renovació de la maquinària del gimnàs de la pista d'atletisme i instal·lació d'un porxo per ampliar l'espai

D'igual manera també es renovarà la maquinària del gimnàs de la pista d'atletisme i es canviarà l'actual paviment de parquet per un paviment sintètic –per un import de 9.950 euros–. En aquest espai, tal com ha apuntat Pleguezuelos, s'ampliarà la instal·lació amb un porxo per instal·lar màquines i accessoris i així també poder ampliar les activitats esportives que s'ofereixen –aquesta inversió és de 24.494 euros–. Mentre es faci la renovació del gimnàs de la pista d'atletisme, –del 8 al 26 de novembre aproximadament– els seus usuaris i abonats podran accedir –sense necessitat de fer cap pagament extra– a les instal·lacions del gimnàs del Palau Municipal d'Esports, "per no causar molèsties" ha dit la regidora. Es preveu que el canvi de maquinària del gimnàs del pavelló es faci del 22 al 25 de novembre. Es facilitarà l'intercanvi d'usuaris d'un gimnàs a l'altre, mentre algun d'aquests estigui tancat.

Substitució de les canonades d'aigua calenta del Palau Municipal d'Esports

A banda de totes aquestes actuacions, tal com ha apuntat la regidora, "també s'està treballant en un conjunt d'actuacions per descalcificar i substituir les canonades d'aigua calenta sanitària del Palau Municipal d'Esports. És una actuació que no es veu, però que ho està fent el nostre propi personal".

Comenta aquest article