Informació general

Concentració

Àvies i Avis, una nova concentració, aquest cop, sota els porxos de la plaça

Poc abans de l'inici de la trobada va començar a espurnejar i les Àvies i Avis es van disposar sota els porxos per fer la concentració setmanal

Per Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis, ahir, a la concentració de la plaça de la Vila
Les Àvies i Avis, ahir, a la concentració de la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La concentració de les Àvies i Avis d'ahir es va haver de fer a l'aixopluc dels porxos de la façana central de la plaça de la Vila ja que poc abans de l'inici de la trobada va començar a espurnejar i així per un dia, l'estètica de la concentració va variar substancialment. D'entrada, la portaveu del col·lectiu va donar compte de la celebració, el dia anterior, dels quatre anys de la primera concentració del col·lectiu de les Àvies i Avis de Reus, que va ser el primer grup d'Àvies i Avis que es va constituir i al que van seguir altres poblacions de Catalunya sota l'anomenada Taca d'Oli. Les Àvies i Avis de Reus es troben tots els dies laborables a la plaça del Mercadal on fan una concentració en moviment i en silenci. El dimarts, en motiu de la celebració dels quatre anys del col·lectiu, hi van anar gent d'altres agrupacions i des de Cambrils també hi van assistir un grup d'Àvies. Les Àvies i Avis cambrilencs compliran els quatre anys a meitats del proper mes de febrer.

El cant de l'Estaca, les proclames i les consignes habituals i el cant dels Segadors, com a cloenda, van completar la concentració d'ahir tot recordant que aquest proper diumenge 14 de novembre es farà la concentració silenciosa al port, a partir de les 12 h.

Comenta aquest article