Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils descarreguen el primer castell després de dos anys

Aquest passat diumenge van descarregar el 3 de 6 a Mont-roig del Camp, en el marc de la Fira de l'Oli

Per Alejandro Balaguer

Actuació castellera dels Xiquets de Cambrils a Mont-roig del Camp
Actuació castellera dels Xiquets de Cambrils a Mont-roig del Camp | Cedida

Aquest passat diumenge 7 de novembre els Xiquets de Cambrils van alçar el seu primer castell de sis des de la represa castellera a l'actuació que van realitzar a la Fira de l'Oli de Mont-roig del Camp celebrada al Parc Maria Martori. Aquest castell va ser un 3 de 6, que va presentar molt bones mides en tot moment i es va descarregar amb solvència sota l'intens vent que va acompanyar la jornada. D'aquesta manera van executar amb èxit el primer castell que intentaven des del 2 de novembre del 2019, data en la qual van assolir una gran actuació a la Trobada de Colles del Sud celebrada a Tortosa. La jornada es va completar amb dos pilars de 4, un dels quals va quedar en carregat, i diverses estructures netes que van oferir molt bones sensacions. 

La pandèmia va obligar als Xiquets de Cambrils i a la resta de colles castelleres a realitzar una aturada de quasi dos anys. Des de fa un parell de mesos, la millora de la situació sanitària ha permès anar aixecant les restriccions fins al punt de permetre a les colles assajar sense límit de castellers i fer actuacions a plaça. Tot plegat s'ha denominat com la represa castellera. En el cas dels de la camisa bordeus, la tornada als assajos es va produir el 17 de setembre, tot i que amb anterioritat ja havien participat en diversos actes festius en el marc de la Festa Major de Sant Pere i de la Mare de Déu del Camí.  

Gerard Pinyol: "Són temps difícils però confiem en recuperar efectius a mida que la situació sanitària millori"

El cocap de colla dels Xiquets de Cambrils, Gerard Pinyol, va realitzar una valoració molt positiva de la primera sortida i va destacar que, tot i les condicions meteorològiques, van poder fer tot el que tenien previst i van poder lligar el primer castell de sis de la represa. A continuació, va voler remarcar que són temps difícils però que confia en recuperar poc a poc efectius a mida que la situació sanitària vagi millorant. Va finalitzar la seva valoració felicitant a tota la colla per la gran feina feta en aquesta diada.
 
Els Xiquets de Cambrils continuaran celebrant el seu assaig general cada divendres a les 22 hores. Pel que fa als assajos de canalla, l'horari és de les 20.45 a les 21.30 hores. La colla també reserva un petit espai entre les 21.30 i les 22 hores per tal que els castellers puguin provar la pujada o millorar altres aspectes tècnics. Tots els assajos es realitzen al local de la colla (Passeig Albert, 2) i estan oberts a qualsevol persona que vulgui assistir o tingui curiositat pel món casteller.

Comenta aquest article