Informació general

Joventut

El Departament de Joventut amplia el programa juvenil d'educació emocional «Endolla’t»

Per Redacció

Imatge del programa de Joventut "Endolla't"
Imatge del programa de Joventut "Endolla't" | Cedida

El Departament de Joventut de l’Ajuntament ha ampliat el programa d’educació emocional per a joves "Endolla’t". Aquesta formació gratuïta per a joves de 12 a 17 anys s’ha allargat tres mesos, ja que abans era de gener a maig i enguany d’octubre a maig. El programa es porta a terme els dilluns per a joves de 12 a 14 anys i dimarts per a joves de 15 a 17 anys de 18 a 20 hores a l’Ateneu Juvenil i treballa l’autoconeixement, el desenvolupament personal i lideratge en valors, a més del propòsit vital i la vocació professional.  

El motiu d’aquesta ampliació és la pandèmia i els seus efectes a nivell mental en els joves, evidenciats per diversos estudis publicats, així com pels i les joves participants en les activitats d’estiu de l’Estenedor amb situacions més extremes de salut mental que en altres edicions, que van demanar reforçar i ampliar aquests recursos. La formació en educació emocional gratuïta per a joves està dividida en dos programes: L’Akadèmia i Endolla’t. L’Akadèmia s’adreça a nois i noies entre 18 i 23 anys, mentre que l’Endolla’t té dos grups d’edat dels 12 als 14 i dels 15 als 17 anys per ajustar-se a les diferents necessitats en aquest àmbit. Tot i que els programes han començat, queden algunes places disponibles. Per a inscripcions i més informació podeu consultar el web https://www.joventutcambrils.cat.  

Programa de salut jove

El Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2021 compta amb el programa de salut jove que contempla diferents accions, projectes i servei com ara els tallers i xerrades que es van realitzant al llarg del curs escolar en el programa formatiu per a joves, el projecte d’Agents de Salut que comença de nou en format presencial aquest novembre i que encara té les inscripcions obertes, el Punt Sexe Sentit, el Punt de Salut Jove i els programes d’educació emocional.  

  La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que l’Ajuntament vol estar al costat de les persones joves i les seves famílies en moments tant complexes que hem viscut i ha constatat que ara s’estan veient els efectes que ha tingut tot aquest temps de restriccions sobre aquest col·lectiu.    

Comenta aquest article