Informació general

Infraestructures

Comencen a desmantellar els peatges de l'AP-7 de Vila-seca, la Roca, Martorell i la Jonquera

Es destinaran 7 milions d'euros a eliminar els peatges de la demarcació i els treballs s'enllestiran el primer semestre del 2022

Per ACN

Imatge d'uns operaris que desmunten una màquina de cobrament al peatge troncal de l'AP-7 a Vila-seca
Imatge d'uns operaris que desmunten una màquina de cobrament al peatge troncal de l'AP-7 a Vila-seca | ACN (Eloi Tost)

El ministeri de Transports ha començat el desmantellament dels peatges de les autopistes AP-7 i AP-2 a la demarcació de Tarragona. El primer en el qual s'han iniciat els treballs és el troncal de Vila-seca de l'AP-7, mentre que el troncal del Vendrell de la mateixa via es començarà a desmuntar la setmana que ve. Ahir al matí, el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, es va traslladar fins el troncal de l’AP-7 a Vila-seca arran de l’inici de les obres. També el va acompanyar el cap de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Alberto Hernández.

El MITMA (Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana) ha iniciat una primera fase que durarà un mes. S’han iniciat els treballs traient tota la part electrònica. Seguiran amb la metàl·lica i finalment el formigó per deixar la platja del peatge sense elements. La resta de peatges (sortides i entrades) de l’AP-7 i AP-2 es trauran al llarg dels propers mesos i durant el primer semestre de l’any 2022.

7 milions d'euros es destinaran al desmuntatge dels peatges a la demarcació tarragonina

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va formalitzat a finals d’octubre sis contractes per a la conservació i explotació de sectors de la Xarxa de Carreteres de l'Estat a Catalunya, amb un import de despeses conjunt de 92 milions d’euros. Corresponen a les autopistes AP-7 i AP-2 a las províncies de Tarragona, Lleida, Barcelona i Girona, alliberades de peatge el passat 1 de setembre. La durada dels contractes és de 2 anys, amb possibilitat de pròrroga de 3 anys. A través d'aquests contractes, s'emprendrà el desmantellament de les instal·lacions de peatge, per adequar les vies al seu nou model d'explotació. Per a la província de Tarragona són un total de 14,7 milions d’euros dels quals 7 són per al desmantellament. L’empresa que portarà a terme la conservació és la UTE (Unió temporal d’empreses), ACEINSA-LIC.

El subdelegat va valorar positivament aquestes tasques i va recordar que responen a la demanda de portar com abans millor una retirada d’elements que facilitaran l’augment del trànsit de vehicles per aquestes importants infraestructures. El ministeri també està ubicant punts de mesura de trànsit per tal de conèixer amb dades l’increment diari de vehicles.

Comenta aquest article