Societat

Gastronomia

Es presenten les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos, un plat típic de la gastronomia cambrilenca

Del 5 al 21 de novembre se celebraran les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos en les què hi participaran 23 restaurants que oferiran menús on els fideus rossos seran els grans protagonistes

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació de les jornades, aquest matí a la Torre del Llimó. D'esquerra a dreta: Xavier Martí, Oliver Klein, Juan Carlos Romera i Antonio J. Henares
Roda de premsa de presentació de les jornades, aquest matí a la Torre del Llimó. D'esquerra a dreta: Xavier Martí, Oliver Klein, Juan Carlos Romera i Antonio J. Henares | Berta Ruiz

Aquest matí, a la Torre del Llimó, s'ha fet la presentació de les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos que tindran lloc del 5 al 21 de novembre. En aquesta edició hi participaran un total de 23 restaurants que oferiran menús, amb un ampli ventall de preus, en els que els fideus rossos seran els grans protagonistes. A la roda de premsa hi han assistit l'alcalde de Cambrils –Oliver Klein–, el regidor de Promoció Econòmica –Juan Carlos Romera–, el president de l'Associació d'Hostaleria de Cambrils –Xavier Martí– i el representant de caves Vilarnau González Byass –Antonio J. Henares– que serà l'espònsor de les jornades.

Per encetar la roda de premsa, l'alcalde –Oliver Klein– ha destacat la capitalitat gastronòmica de Cambrils, amb propostes de molta qualitat, varietat i excel·lència, i s'ha felicitat de poder reprendre "amb una certa normalitat" unes jornades gastronòmiques al municipi. Klein també ha anunciat que de cara al Nadal està prevista una Ruta de Tapes i que, de cara a l'any vinent, ja s'està preparant un calendari gastronòmic que portarà "sorpreses i propostes imaginatives". Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica –Juan Carlos Romera– ha destacat que les Jornades dels Fideus Rossos s'enceten amb moltes ganes i amb molta il·lusió, després de tant de temps d'aturada per la pandèmia de la covid-19. Romera ha destacat que aquest tipus d'iniciatives són un bon impuls per a l'economia local i també per allargar la temporada el màxim possible. Ha agraït la implicació de totes les parts participants en aquesta iniciativa i també ha apuntat que hi haurà noves propostes de cara a les jornades gastronòmiques de l'any vinent.

Els fideus rossos, un plat molt especial i típic de la gastronomia cambrilenca

Des de l'Associació d'Hostaleria de Cambrils, el seu president –Xavier Martí– ha destacat el nivell gastronòmic que hi ha a Cambrils, amb restaurants que tenen molta història i una tradició culinària molt arrelada. Ha comentat que, malgrat que les jornades s'han hagut d'organitzar en poc temps i que alguns restaurants han tancat portes s'ha aconseguit un bon nombre de restaurants que oferiran un ampli ventall de propostes de qualitat amb preus per a totes les butxaques. Martí ha afegit que els fideus rossos són un plat molt especial, molt típic de Cambrils i molt lligat a la tradició culinària del ranxo dels pescadors.

Finalment, el representant de caves Vilarnau González Byass –Antonio J. Henares– s'ha mostrat molt satisfet de poder col·laborar, una vegada més, amb unes jornades gastronòmiques a Cambrils ja que és tot un referent gastronòmic. Segons ha dit, "som una bodega en creixement i aquest tipus de jornades arriben a molta gent". Ha comentat que s'aportaran tres caves i dos vins perquè cada restaurant ofereix el maridatge que desitgi.

L’Apunt

Els 23 restaurants participants a les jornades:
Els 23 restaurants participants a les jornades dels Fideus Rossos són: Bec d’Or, Brisas de Mar, Cal Tendre, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Confraria del Port, Dofí Verd, El Capi, El Portal, El Pòsit, Fonda Montserrat, Gami, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, La Selva Street Food, Les Barques, Llop de Mar, L’Original, Experiències Gastronòmiques, Maset, Montserrat, Rincón de Diego, Taberna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.

Comenta aquest article