Informació general

Queixes veïnals per les obres que el Ministeri de Foment fa al costat de l'N-340 damunt de l'accés al Dorado

Per Lluís Rovira i Barenys



Un cotxe fa el gir a l'N-340 per entrar al camí que hi ha damunt l'accés dl Dorado; al fons es veu el tram en obres i l'accés que es feia servir fins ara, anul·lat
El Ministeri de Foment està realitzant, des d'aquest passat dilluns, unes obres al costat de la carretera N-340 dins del terme municipal cambrilenc. Les obres es fan just a l'altre costat de l'accés a la urbanització El Dorado i consisteixen en eixamplar la cuneta existent per tal que retingui l'aigua i el fang que baixa pel camí que hi conflueix quan hi ha pluges importants. Amb aquestes obres, però, també s'està anul·lant un tram de l'antic accés lateral al Dorado, que era utilitzat pels vehicles que circulaven en direcció València i havien d'accedir al camí que hi ha en aquest punt, a la part nord de la carretera. Això significa que, a partir d'ara, l'accés a aquest camí s'ha de fer girant de manera brusca des del mig de l'N-340 amb la perillositat que això comporta donat l'elevat trànsit que registra habitualment aquesta carretera.

Un dels usuaris d'aquest camí, Jaume Solana, es mostrava contrariat per aquestes obres. Segons explicava a Revista Cambrils Diari Digital, la nova manera d'accedir al camí suposarà un gran perill per als seus usuaris, "ens deixen una entrada de quatre metres al camí i quan hi vulgui entrar un camió o un vehicle articulat s'haurà d'obrir al mig de la carretera amb el perill que això comporta. No entenc com una cosa que ja estava bé tal i com estava ara ho hagin de modificar i a més quan d'aquí a un any diuen que l'N-340 estarà desviada i que ja funcionarà la nova variant".

Solana considera que hi havia d'altres solucions que no afectaven l'accés al camí, "l'entollament important a la carretera es produeix al revolt que hi ha 50 metres cap al sud. Allí sí que s'acumula aigua quan plou i és força perillós. Això ho haguessin pogut solucionar rebaixant la cuneta fent-li fer una pendent des d'aquest revolt fins al torrent del Gener que hi ha uns 100 metres més al nord". Solana explicava que s'havia posat en contacte amb l'Ajuntament diverses vegades per explicar-los aquesta qüestió.

Cas omís a la Policia Local

Ahir mateix el regidor d'Urbanisme –Joan Recasens– havia intentat parlar amb el responsable de Carreteres del Ministeri de Foment per mirar d'aturar les obres, sense obtenir resultat positiu, "he intentat tres vegades parlar amb el senyor Hernández, que és el cap de conservació de carreteres a Tarragona del Ministeri de Foment, i no ho he aconseguit. Ahir van iniciar les obres i s'hi va enviar la Policia Local perquè les paressin, i no van voler parar. Ahir també vaig intentar parlar amb el senyor Hernández i no hi va haver manera. Avui he enviat els serveis tècnics d'Obra Pública perquè s'ho miressin i poguessin elaborar una proposta millor".

Recasens explicava que ja s'havia enviat la Policia Local fa 15 dies perquè fes un informe del que suposarien aquestes obres, "l'informe de la policia diu que és perillós anul·lar aquesta entrada. Aquest informe es va enviar a la seu de Carreteres de la demarcació de Tarragona".

El regidor d'Urbanisme lamenta aquesta situació, ja que, segons diu, "hi havia d'altres solucions en comptes de fer el que estan fent. A més, a nosaltres no ens arriba res aquí a l'Ajuntament. No ens demanen permís ni res, perquè és una infraestructura seva. Fan el que volen i llavors és quan et trobes tot el fregat."

Comenta aquest article